Sterownik karty Intel X3100

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
ram
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Sterownik karty Intel X3100

Post autor: ram »

Witam,
na wstępie chciałbym zaznaczyć iż szukałem dokładnie ale niestety nic znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Sytuacja wygląda następująco: tydzień temu zaktualizowałem system z 8.04 do 8.10. Z 8.04 byłem bardzo zadowolony, ale uznałem, że czas na zmianę. Po aktualizacji pierwszą rzeczą jaką zauważyłem było straszne zwolnienie compiza, potem doszły jeszcze problemy ze ściemnianiem i rozjaśnianiem ekranu (niestety nie działa).

Doszukałem się rozwiązania mojego problemu, podobno by wszystko wróciło do normy trzeba zainstalować nowy sterownik xserver-xorg-video-intel (minimum w wersji 2.6), aktualnie mam wersje 2.2. Ten sterownik w wersji 2.6.1-1 występuje w debianie w gałęzi experimental.

Tu pojawia się moje pytanie, jak go zainstalować? Jak ściągam paczkę z TĄD instalator zaczyna szukać zależności, potem próbuje zainstalować xserver-xorg-core 2.1.5. Wyskakuje cały ekran błędów i koniec. Wszystko robię w trybie graficznym, bo inaczej nie umiem (ale chętnie się nauczę jak ktoś wskaże mi drogę). Więc prozę szanownych użytkowników o jakieś porady jak mam zainstalować ten sterownik, bo przyznam że nie mam pojęcia, co robię źle.
mf24
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Odp: Sterownik karty Intel X3100

Post autor: mf24 »

czy na ubuntu 8.04 miales zainstalowany sterownik? Moglbys podac link i instrukcje do niego? Bo mam ta sama grafe a nie umiem jej zainstalowac -> tar.bz2 ->rozpakuje i nie iwem co dalej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”