Ale na pierwszy rzut oka w Pythonie napisanie nawet nieskomplikowanej gierki będzie trudne...
ja mam nagrany wykład i koles który to prowadzi, w ciagu 45 min napisał gierke w pythonie przy pomocy bibliteki pygames.
tu macie linka
linki
to na moim serwerze wiec moze wam wolno zciagac, pozatym nie wiem czy moge to udostepniac, gdzies znalazłem to w necie i nie pamietam gdzie ale wydaje mi sie ze autorzy nie maja nic przeciwko, z tego co pamietam.
jak cos to pisac na priv to usune linka
jeśli dobrze zrozumiałem Python jest językiem skryptowym, więc od użytkownika będzie wymagał odpowiedniego interpretera (chyba tak się nazywa kompilator w językach skryptowych)
(tysiące skarg i pytań zawiedzionych graczy
interpretator to nie kompilator, nie mozna tego porównywac.
na linuxie zainstalowanie pythona to jedno polecenie, wiec nie wiem czego sie obawiasz, pozatym linuksiarze to sprytne stworzenia
dadza rade zainstalowac i ja uruchomić
Dlaczego o tym piszę?? Ważny jest również sposób "dystrybucji" - nie jestem pewien, ale chyba trudno jest zrobić paczkę, która przy instalacji sprawdziłaby i zainstalowała zależności, z programem napisanym w pythonie
gra by wymagała instalacji biblioteki pygames lub podobnej a z tego co sioe orientuje nie jest to trudniejsze od instalacji samego pythona
pozatym gre pisalibysmy dla siebie by sie czegos nauczyc a nie by na tym zarobic czy kogos uszczesliwiac
Ale pomimo tych trudności jestem cały czas z wami
dzieki za wsparcie, a czym chcesz sie zajac?