Witam,
mam następujący problem. Zainstalowałem modem Icon 225 zgodnie z instrukcją
viewtopic.php?t=86734
Modem łączy się z internetem poprzez Network Menagera (Ubuntu 8.10) połączenie działa przez kilka minut po czym zostaje rozłączone a modem wyłącza się. Aby dokonać kolejnego połączenia muszę zrestartować komputer. Czy ktoś miał podobne objawy? Jak sobie z tym poradzić?
Icon 225 wyłącza się
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Icon 225 wyłącza się
Witam.
Kiedyś miałem identyczny problem. Z tego, co pamiętam, to najprawdopodobniej wiąże się to z zarządzaniem energią i zasilaniem portów usb (nie tylko zarządzanie zasilaniem w Ubuntu, ale też w Biosie). Może to Cię naprowadzi na jakiś trop. Mi pomogło najprostsze i najbardziej banalne rozwiązanie - sprzedałem ten modem i kupiłem inny.
Kiedyś miałem identyczny problem. Z tego, co pamiętam, to najprawdopodobniej wiąże się to z zarządzaniem energią i zasilaniem portów usb (nie tylko zarządzanie zasilaniem w Ubuntu, ale też w Biosie). Może to Cię naprowadzi na jakiś trop. Mi pomogło najprostsze i najbardziej banalne rozwiązanie - sprzedałem ten modem i kupiłem inny.