Brother dcp150c drukarka ucina tekst
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Brother dcp150c drukarka ucina tekst
Zainstalowalem wszystkie potrzebne sterowniki wedlug poradnika na forum i jak probuje cos wydrukowac to caly tekst przenosi sie do gory jakies 1,5~2cm a co za tym idzie ucina pierwsza linijke ;/ Prosze o pomoc, drukarka jest mi dosc potrzebna
Z gory dziekuje
Z gory dziekuje
- tomekgreen1985
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Brother dcp150c drukarka ucina tekst
Z tego co pamiętam gdy to robiłem przy tej drukarce to musiałem wywalić wszystkie sterowniki i zainstalować tylko te pobrane z strony brothera i wtedy wszystko było ok. Drukarka już drukowała normalnie. Gdzieś w którymś poście chyba tutaj o tym pisałem.
Linux Mint 9 Isadora oraz Debian Sid AMD Athlon 2 x 2.8 + 3 GB Ram +WD 500GB + GF 6150 SE 256 MB + MP61PME-S2P
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Witam. Mam podobny problem gdyż drukarka ucina tekst od góry, przesuwa cały tekst w górę i nie drukuje w całości pierwszej linijki. Instalowałem sterowniki z repo (poprzez Synaptic), również te ze strony brathera jednak nic nie pomogło, efekt ciągle taki sam, zmiana marginesów też nic nie dała:-(
Moja drukarka to dcp 130c. Szukałem ale nic nie znalazłem, żadnego sposobu na rozwiązanie tego problemu, proszę help me.
Moja drukarka to dcp 130c. Szukałem ale nic nie znalazłem, żadnego sposobu na rozwiązanie tego problemu, proszę help me.
- barja
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Mam DCP-115C.
U mnie poskutkowało ustawienie rozmiaru papieru na "letter" (bez bordless). W krańcowych przypadkach zapisuję do pdf i wtedy drukuje bez żadnych zniekształceń.
U mnie poskutkowało ustawienie rozmiaru papieru na "letter" (bez bordless). W krańcowych przypadkach zapisuję do pdf i wtedy drukuje bez żadnych zniekształceń.
Ubuntu 16.04 64 Gnome,
Acer Aspire ES15, 4 GB RAM, Intel HD Cherryview
Acer Aspire ES15, 4 GB RAM, Intel HD Cherryview
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Niestety zmiana rozmiaru papieru na "letter" (bez bordless) nic nie daje
Pliki PDF też źle drukuje :/
udało mi się znaleść rozwiązanie pomaga komenda : ''sudo brprintconf_dcp130c -pt A4" gdzie zamiast "dcp130c" należy wpisać własny model drukarki:D

udało mi się znaleść rozwiązanie pomaga komenda : ''sudo brprintconf_dcp130c -pt A4" gdzie zamiast "dcp130c" należy wpisać własny model drukarki:D
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Architektura: ARM
Odp: Brother dcp145c drukarka ucina tekst
eee mi nie ucina tekstu tylko u mnie jest tak ze drukuje i jak wydrukuje juz to nie ma pelnego tekstu tylko jest taki jakby juz sie konczyl tusz czarny a mam penlny helppppp:-(