Warcraft 3 + The Frozen Throne
- kaziu
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
@Mistrig Oryginał czy jakaś wersja crackowana, u mnie na oryginale bez zarzutu śmiga w najnowszej wersji.
Desperados Immortal Team Member - www.desteam.ovh.org
Poznan University of Technology Student
Poznan University of Technology Student
Orginał rzecz jasna (jak bym się do bn zalogował?). Instaluje go sposobem podanym na http://ubuntugames.ovh.org/ (posiadam wersje polską).
Witajcie! Wiecie może dlaczego The Frozen Throne nie widzi instalacji Warcrafta III? ( normalnego. ) Dziś sobie przeszedłem kampanie w W3 i chciałem zainstalować dodatek ale cedega mówi mi że pierwsze muszę zainstalować zwykłą wersje ( bo defakto tak jest ) ale zwykly W3 już jest zainstalowany. Ktoś miał kiedyś podobny problem?
/// EDIT - Wystarczyła ponowna instalacja zwykłego W3.
/// EDIT - Wystarczyła ponowna instalacja zwykłego W3.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Ja wziolem i nagralem na plyte zywcem z C:/Program Files/Warcraft3 no i sobie skopiowalem do ~/Warcraft 3 na linuxiku
W ten sposob mozna ominac blad instalatora w miare szybko
[ten BitBit
)
jak ktos ma dostemp do windowsa to polecam
A potem to tylko wine ~/Warcraft3/war3.exe -opengl
Jak ktos chce patchowac to trzeba jeszcze dodac do rejestru wine wpis ale to chwilka roboty w por do nocy spedzonych na BN
i wszystko smiga!!
Tylko z patchem 1.20 e byly klopoty ale nie ma rzeczy nie do obejscia.
W ten sposob mozna ominac blad instalatora w miare szybko

jak ktos ma dostemp do windowsa to polecam

A potem to tylko wine ~/Warcraft3/war3.exe -opengl
Jak ktos chce patchowac to trzeba jeszcze dodac do rejestru wine wpis ale to chwilka roboty w por do nocy spedzonych na BN

i wszystko smiga!!
Tylko z patchem 1.20 e byly klopoty ale nie ma rzeczy nie do obejscia.

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
A ja wiem :]
Instalacja W3:
http://ubuntugames.ovh.org/index.php?title=Warcraft_III
Radze takze zainstalowac sterowniki do karty graficznej poniewaz na podstawowych ktore sa instalowane z linuxem gra dla mnei zacinala regolarnie co pare sekund na bn zupelnie nie dalo sie grac.
Co do tych sterownikow to w PC Format 2/2007 jest o tym artykol niestety pokazane jak instalowac na ubuntu tylko.
Mam nadzieje ze pomoglem.
:]
http://ubuntugames.ovh.org/index.php?title=Warcraft_III
Radze takze zainstalowac sterowniki do karty graficznej poniewaz na podstawowych ktore sa instalowane z linuxem gra dla mnei zacinala regolarnie co pare sekund na bn zupelnie nie dalo sie grac.
Co do tych sterownikow to w PC Format 2/2007 jest o tym artykol niestety pokazane jak instalowac na ubuntu tylko.
Mam nadzieje ze pomoglem.
:]
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Architektura: x86_64
TsunamiAngel, nie wiem, czy zauważyłeś, ale link, który podałeś prowadzi do stworzonego i opisanego przeze mnie rozwiązania (7. post w tym temacie). Nie musiałeś powtarzać jeszcze raz tego samego.
piottrus, mógłbyś dodać informację na UbuntuGames o drugim sposobie "instalacji" Warcrafta - co i gdzie skopiować z Windowsa oraz w jaki sposób i jaki wpis dodać do rejestru.

piottrus, mógłbyś dodać informację na UbuntuGames o drugim sposobie "instalacji" Warcrafta - co i gdzie skopiować z Windowsa oraz w jaki sposób i jaki wpis dodać do rejestru.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Witam, instaluje Warcrafta3 pod wine w oparciu o http://ubuntugames.ovh.org/index.php?title=Warcraft_III
(link z tego tematu), po próbie odpalenia z wine pliku install wyrzuca mi błąd w kansoli "fixme:midi:OSS_MidiInit Synthesizer support MIDI in. Not supported yet (please report)"
i w oknie "w menu start nie znaleziono folderu programy" nie wiem co z tym zrobić, z góry dziękuję za pomoc.
(link z tego tematu), po próbie odpalenia z wine pliku install wyrzuca mi błąd w kansoli "fixme:midi:OSS_MidiInit Synthesizer support MIDI in. Not supported yet (please report)"
i w oknie "w menu start nie znaleziono folderu programy" nie wiem co z tym zrobić, z góry dziękuję za pomoc.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Blackbox
"Podłączę się" do tematu.
Zainstalowałem Warcraft III: The Frozen Throne na systemie M$.
Skopiowałem folder z grą na płytę i wrzuciłem na ubuntu.
Problem polega na tym, że gdy odpalam grę mam straszliwe cięcia.
Próbowałem komendą: wine frozenthrone.exe -opengl, jednak to nie przyniosło efektu.
Mam wine-0.9.37.
Z góry dzięki za pomoc.
Dodam, że gra jest oryginalna...
Zainstalowałem Warcraft III: The Frozen Throne na systemie M$.
Skopiowałem folder z grą na płytę i wrzuciłem na ubuntu.
Problem polega na tym, że gdy odpalam grę mam straszliwe cięcia.
Próbowałem komendą: wine frozenthrone.exe -opengl, jednak to nie przyniosło efektu.
Mam wine-0.9.37.
Z góry dzięki za pomoc.
Dodam, że gra jest oryginalna...
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Mumin, te poradniki czesto przez malo kompetentne osoby jest pisane (nie chce obrazic nikogo z pc-format ale w takich kolorych czasopismach czesto maja mala wiedze o linuksie). Poradnik polegal na sciagnieciu pliku run i instalowaniu go gdy xy sa wylaczone? I czy logo nvidi sie pojawia przy starcie systemu? Polecam tez instalacje przez ubuntu (czyli system->administracja->menadzer sterownikow wlasnosciowych) albo przez envy.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Blackbox
Witam
Zrobiłem wszytko tak jak jest opisane tutaj http://wikigames.ubuntu.pl/index.php?title=Warcraft_III
Pojedynczy gracz śmiga pięknie i bez żadnych problemów, jednak po kliknięciu Battle.Net wyskakuje okno "inicjowanie połączenia z Battle.Net..." i dalej cisza... Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.
Ps. Po odpaleniu Warcrafta wyskakuje błąd "Nie można wykryć karty dźwiękowej" Dodam iż moja karta (Intel 82801BA-ICH2 with AD1881A at 0x1400, irq, a sterownik dźwięku to ALSA Version 1.0.13) jest zintegrowana z płyta główna. Jednak gra bez dźwięku mi zbytnio nie przeszkadza
Ps2. Battle.Net na Diablo II odpala bez problemów
Zrobiłem wszytko tak jak jest opisane tutaj http://wikigames.ubuntu.pl/index.php?title=Warcraft_III
Pojedynczy gracz śmiga pięknie i bez żadnych problemów, jednak po kliknięciu Battle.Net wyskakuje okno "inicjowanie połączenia z Battle.Net..." i dalej cisza... Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.
Ps. Po odpaleniu Warcrafta wyskakuje błąd "Nie można wykryć karty dźwiękowej" Dodam iż moja karta (Intel 82801BA-ICH2 with AD1881A at 0x1400, irq, a sterownik dźwięku to ALSA Version 1.0.13) jest zintegrowana z płyta główna. Jednak gra bez dźwięku mi zbytnio nie przeszkadza
Ps2. Battle.Net na Diablo II odpala bez problemów