DLINK DWL G510

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
kijano

DLINK DWL G510

Post autor: kijano »

Witam mam problem z tą kartą
Ściagnalem Ubuntu 6.12 z ubuntu.pl
zainstalowalem i sprawdzilem czy mam zainstalowane gcc, build-essential itd.
robiłem zgodnie z ta instrukcja http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t= ... light=rt61

no i przy komenedzie make pojawia sie komunikat ze nie mozna znalezc metody 'and' w pliku
Czy ktos ma pomysl co z tym zrobix ?
lastrmx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: DLINK DWL G510

Post autor: lastrmx »

jestem nowy i tez mam problemy z ta karta sieciowa na xp chodzila slicznie a na ubuntu czystym nie chce chodzic, probowalem wszystkich sposobow i nie wyszlo nic z tego, a poza tym widze ze zasada na jakiej powstal ubuntu i wogole linux nie dziala na tym forum nie obowiazuje bo nikt nie chce pomoc pozdro
Awatar użytkownika
k2cl
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Post autor: k2cl »

Dobry człowieku - nie zaczynaj swojej kariery na forum od krytykowania innych, bo to trochę niegrzeczne :)
Co konkretniej nie działa? System nie wykrywa karty? Karta nie wykrywa sieci bezprzewodowych? Instalowałem taką kartę kilka tygodni temu - poza tym że przez chwilę miałem problem z szyfrowaniem WPA (musiałem wrzucić Wicd zamiast standartowego Network Managera), wszystko działa bez zarzutu.
lastrmx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: lastrmx »

siec wykrywa ale ginie po jakims czasie, wczoraj udalo mi sie polaczyc ale na jakies 10 minut i polaczenie mi przerwalo, mam router belkina i szyfrowanie wpa-psk, nie znam sie na ubuntu ale spodobal mi sie ten system i chcialbym na nim pozostac, czy jest w stanie ktos mi napisac jak ''lamerowi'' jak mam ten mankament naprawic bo juz skonczyly mi sie pomysly z gory dziekuje dodam jeszcze ze nie chcialem krytykowac nikogo na tym forum ale zauwazylem ze nie chetnie pomagacie takim nie doswiadczonym osobnikom jak ja :P
meverikd
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.04
Środowisko graficzne: FVWM

Post autor: meverikd »

lastrmx pisze:siec wykrywa ale ginie po jakims czasie, wczoraj udalo mi sie polaczyc ale na jakies 10 minut i polaczenie mi przerwalo, mam router belkina i szyfrowanie wpa-psk, nie znam sie na ubuntu ale spodobal mi sie ten system i chcialbym na nim pozostac, czy jest w stanie ktos mi napisac jak ''lamerowi'' jak mam ten mankament naprawic bo juz skonczyly mi sie pomysly z gory dziekuje dodam jeszcze ze nie chcialem krytykowac nikogo na tym forum ale zauwazylem ze nie chetnie pomagacie takim nie doswiadczonym osobnikom jak ja :P
Witam!Ja mam ten sam problem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”