Witam mam problem z tą kartą
Ściagnalem Ubuntu 6.12 z ubuntu.pl
zainstalowalem i sprawdzilem czy mam zainstalowane gcc, build-essential itd.
robiłem zgodnie z ta instrukcja http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t= ... light=rt61
no i przy komenedzie make pojawia sie komunikat ze nie mozna znalezc metody 'and' w pliku
Czy ktos ma pomysl co z tym zrobix ?
DLINK DWL G510
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: DLINK DWL G510
jestem nowy i tez mam problemy z ta karta sieciowa na xp chodzila slicznie a na ubuntu czystym nie chce chodzic, probowalem wszystkich sposobow i nie wyszlo nic z tego, a poza tym widze ze zasada na jakiej powstal ubuntu i wogole linux nie dziala na tym forum nie obowiazuje bo nikt nie chce pomoc pozdro
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Dobry człowieku - nie zaczynaj swojej kariery na forum od krytykowania innych, bo to trochę niegrzeczne 
Co konkretniej nie działa? System nie wykrywa karty? Karta nie wykrywa sieci bezprzewodowych? Instalowałem taką kartę kilka tygodni temu - poza tym że przez chwilę miałem problem z szyfrowaniem WPA (musiałem wrzucić Wicd zamiast standartowego Network Managera), wszystko działa bez zarzutu.

Co konkretniej nie działa? System nie wykrywa karty? Karta nie wykrywa sieci bezprzewodowych? Instalowałem taką kartę kilka tygodni temu - poza tym że przez chwilę miałem problem z szyfrowaniem WPA (musiałem wrzucić Wicd zamiast standartowego Network Managera), wszystko działa bez zarzutu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
siec wykrywa ale ginie po jakims czasie, wczoraj udalo mi sie polaczyc ale na jakies 10 minut i polaczenie mi przerwalo, mam router belkina i szyfrowanie wpa-psk, nie znam sie na ubuntu ale spodobal mi sie ten system i chcialbym na nim pozostac, czy jest w stanie ktos mi napisac jak ''lamerowi'' jak mam ten mankament naprawic bo juz skonczyly mi sie pomysly z gory dziekuje dodam jeszcze ze nie chcialem krytykowac nikogo na tym forum ale zauwazylem ze nie chetnie pomagacie takim nie doswiadczonym osobnikom jak ja 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.04
- Środowisko graficzne: FVWM
Witam!Ja mam ten sam problemlastrmx pisze:siec wykrywa ale ginie po jakims czasie, wczoraj udalo mi sie polaczyc ale na jakies 10 minut i polaczenie mi przerwalo, mam router belkina i szyfrowanie wpa-psk, nie znam sie na ubuntu ale spodobal mi sie ten system i chcialbym na nim pozostac, czy jest w stanie ktos mi napisac jak ''lamerowi'' jak mam ten mankament naprawic bo juz skonczyly mi sie pomysly z gory dziekuje dodam jeszcze ze nie chcialem krytykowac nikogo na tym forum ale zauwazylem ze nie chetnie pomagacie takim nie doswiadczonym osobnikom jak ja