Drukarke ktora bys polecil znajomemu

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
ultima9999
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86

Drukarke ktora bys polecil znajomemu

Post autor: ultima9999 »

Witam,

z tematu wiemy juz ktore drukarki dzialaja http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=5550, ale chcialbym byscie cos wiecej o swoich napisali.

Np:
-za ile ja kupiliscie
-jak sie sprawuje (chociaz juz wiemy ,ze dzialaja)
-jak sie wymienia tusze oraz w jakich sa cenach
-subiektywnie na ile starcza jedno napelnienie.

pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sir12adi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: sir12adi »

Ja mam Lexmarka Z640 i kupiłem ją za 66 zł podczas otwarcia nowego sklepu Biedronki w moim mieście ;-) Jakoś się sprawuje (alternatywny sterownik), chociaż czasami odmawia posłuszeństwa. Tusz się wymienia łatwo, jednak, nie wiem, nic na temat ceny tuszu, ponieważ w niedalekiej przyszłości nie planuję takiej inwestycji. Powód? Kupiłem dwie drukarki, bo wymiana tuszu na pewno więcej by kosztowała niż sama drukarka ;-) A poza tym i tak rzadko z niej korzystam, bo jeśli chcę wydrukować coś dużego (kurs, e-book) to zawsze korzystam z dobrodziejstw drukarki taty, oczywiście służbowej ;-) Po co się ma tusz marnować :tes: ?
"Things should be simple as possible, but not simpler." - Albert Einstein(1879-1955) Linux #452855 Ubuntu #17055
massive
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: massive »

Canon Pixma IP3000 - cena nowej ok. 380 zł
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Profesjonalna strona www z przejrzystym autorskim systemem CMS tylko na www.avatec.pl
Adam P.
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10

Post autor: Adam P. »

Ja polecam Canon Pixma IP 2000 do którą mam od dwóch lat, nie bawię sie w napełnianie bo tusz czarny - zamiennik kosztuje 8 zł a kolorowy 12 zł wiadomo że są małe ale i tak według mnie sie opłaca w każdym razie mi to odpowiada kupiłem ją za 300, teraz na pewno jest dużo tańsza, polecał bym też słabsze modele 1500 i 1000 bo koszty tuszy również są niskie z tego co wiem. Miałem kiedyś HP DeskJet 710C ale żadnych rewelacji a tusze drogie, Canony są the best Jednak jeżeli chodzi o linuxa to może być w niektórych modelach kłopot ze sterownikami, ja sam musiałem dobierać od innego modelu.
Happy
Ubuntu User
Yet
Awatar użytkownika
empe
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Post autor: empe »

Polecam kazda HP a najlepiej jakies urzadzenie wielofunkcyjne z serii PSC [skaner zawsze sie przyda], nie ma problemow ze sterownikami, tusze wytrzymuja wielokrotne [regularne] napelnianie a jakosc wydrukow jest bardzo dobra. Do tego skanery w urzadzeniach PSC sa bardzo szybkie, mam skaner plustek s24 i dziala jak zolw. Wracajac do drukarek, posiadam HP Deskjet 3745, tusze napelnialem juz kilka razy [dokladnie nie pamietam ile] i dzialaja jak nowe do dzisiaj.
Generalnie chodzi o to zeby dzialalo jak trzeba pod Ubuntu, wiec dokladnie przeczytaj opinie innych uzytkownikow zanim dokonasz zakupu -zaoszczedzisz sobie problemow.
nowy sprzęt - operacja zakończona :)
nowy system - http://www.freebsd.org/ - kusząca propozycja... przygotowania trwają ;)
tygrys753
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Odp: Drukarke ktora bys polecil znajomemu

Post autor: tygrys753 »

Polecam hp/brother. Lepsze hp. W szczególności polecam hp wersję desjekt wielofunkcyjną (ze skanerem), ponieważ nie zajmuje o wiele więcej miejsca, jest niewielka różnica w cenie ze skanerem lub bez, cena jest podobna jak lexmarka, lecz cena tuszy o wiele tańsza. W hp tusze są tanie, mają własną głowicę, przez co można je dolewać. Dolewka tuszu kolorowego ok 20 zł i starcza spokojnie na 3 razy. Dolewane tusze wcale nie drukują gorzej. Nie polecam lexmarka. Ma dużo bajerów typu wyświetlacz, czytnik kart... ale tusze są bardzo drogie i bez możliwości dolewania.
Awatar użytkownika
wdev
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10

Odp: Drukarke ktora bys polecil znajomemu

Post autor: wdev »

Skoro topic odżył, to ja może też się dorzucę :)

Czarnobiały laser - Samsung ML-1520 (i podobne z serii ML-15xx). Bezproblemowa instalacja w Ubutnu, tusz zregenerowany za 70 zł starcza na baaaaaaardzo długo. Korzystam z niej niezbyt często (powiedzmy - 100 stron miesięcznie), ale przez 4 lata tusz regenerowałem tylko raz (po wyczerpaniu fabrycznego).

Swoją kupiłem za ok. 300 zł, teraz następne modele kosztują pewnie po 200 zł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”