Drukarke ktora bys polecil znajomemu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86
Drukarke ktora bys polecil znajomemu
Witam,
z tematu wiemy juz ktore drukarki dzialaja http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=5550, ale chcialbym byscie cos wiecej o swoich napisali.
Np:
-za ile ja kupiliscie
-jak sie sprawuje (chociaz juz wiemy ,ze dzialaja)
-jak sie wymienia tusze oraz w jakich sa cenach
-subiektywnie na ile starcza jedno napelnienie.
pozdrawiam.
z tematu wiemy juz ktore drukarki dzialaja http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=5550, ale chcialbym byscie cos wiecej o swoich napisali.
Np:
-za ile ja kupiliscie
-jak sie sprawuje (chociaz juz wiemy ,ze dzialaja)
-jak sie wymienia tusze oraz w jakich sa cenach
-subiektywnie na ile starcza jedno napelnienie.
pozdrawiam.
- sir12adi
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Ja mam Lexmarka Z640 i kupiłem ją za 66 zł podczas otwarcia nowego sklepu Biedronki w moim mieście
Jakoś się sprawuje (alternatywny sterownik), chociaż czasami odmawia posłuszeństwa. Tusz się wymienia łatwo, jednak, nie wiem, nic na temat ceny tuszu, ponieważ w niedalekiej przyszłości nie planuję takiej inwestycji. Powód? Kupiłem dwie drukarki, bo wymiana tuszu na pewno więcej by kosztowała niż sama drukarka
A poza tym i tak rzadko z niej korzystam, bo jeśli chcę wydrukować coś dużego (kurs, e-book) to zawsze korzystam z dobrodziejstw drukarki taty, oczywiście służbowej
Po co się ma tusz marnować
?

"Things should be simple as possible, but not simpler." - Albert Einstein(1879-1955) Linux #452855 Ubuntu #17055
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
Ja polecam Canon Pixma IP 2000 do którą mam od dwóch lat, nie bawię sie w napełnianie bo tusz czarny - zamiennik kosztuje 8 zł a kolorowy 12 zł wiadomo że są małe ale i tak według mnie sie opłaca w każdym razie mi to odpowiada kupiłem ją za 300, teraz na pewno jest dużo tańsza, polecał bym też słabsze modele 1500 i 1000 bo koszty tuszy również są niskie z tego co wiem. Miałem kiedyś HP DeskJet 710C ale żadnych rewelacji a tusze drogie, Canony są the best Jednak jeżeli chodzi o linuxa to może być w niektórych modelach kłopot ze sterownikami, ja sam musiałem dobierać od innego modelu.
Happy
Ubuntu User
Yet
Ubuntu User
Yet
- empe
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Polecam kazda HP a najlepiej jakies urzadzenie wielofunkcyjne z serii PSC [skaner zawsze sie przyda], nie ma problemow ze sterownikami, tusze wytrzymuja wielokrotne [regularne] napelnianie a jakosc wydrukow jest bardzo dobra. Do tego skanery w urzadzeniach PSC sa bardzo szybkie, mam skaner plustek s24 i dziala jak zolw. Wracajac do drukarek, posiadam HP Deskjet 3745, tusze napelnialem juz kilka razy [dokladnie nie pamietam ile] i dzialaja jak nowe do dzisiaj.
Generalnie chodzi o to zeby dzialalo jak trzeba pod Ubuntu, wiec dokladnie przeczytaj opinie innych uzytkownikow zanim dokonasz zakupu -zaoszczedzisz sobie problemow.
Generalnie chodzi o to zeby dzialalo jak trzeba pod Ubuntu, wiec dokladnie przeczytaj opinie innych uzytkownikow zanim dokonasz zakupu -zaoszczedzisz sobie problemow.
nowy sprzęt - operacja zakończona 
nowy system - http://www.freebsd.org/ - kusząca propozycja... przygotowania trwają

nowy system - http://www.freebsd.org/ - kusząca propozycja... przygotowania trwają

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Odp: Drukarke ktora bys polecil znajomemu
Polecam hp/brother. Lepsze hp. W szczególności polecam hp wersję desjekt wielofunkcyjną (ze skanerem), ponieważ nie zajmuje o wiele więcej miejsca, jest niewielka różnica w cenie ze skanerem lub bez, cena jest podobna jak lexmarka, lecz cena tuszy o wiele tańsza. W hp tusze są tanie, mają własną głowicę, przez co można je dolewać. Dolewka tuszu kolorowego ok 20 zł i starcza spokojnie na 3 razy. Dolewane tusze wcale nie drukują gorzej. Nie polecam lexmarka. Ma dużo bajerów typu wyświetlacz, czytnik kart... ale tusze są bardzo drogie i bez możliwości dolewania.
- wdev
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Odp: Drukarke ktora bys polecil znajomemu
Skoro topic odżył, to ja może też się dorzucę 
Czarnobiały laser - Samsung ML-1520 (i podobne z serii ML-15xx). Bezproblemowa instalacja w Ubutnu, tusz zregenerowany za 70 zł starcza na baaaaaaardzo długo. Korzystam z niej niezbyt często (powiedzmy - 100 stron miesięcznie), ale przez 4 lata tusz regenerowałem tylko raz (po wyczerpaniu fabrycznego).
Swoją kupiłem za ok. 300 zł, teraz następne modele kosztują pewnie po 200 zł.

Czarnobiały laser - Samsung ML-1520 (i podobne z serii ML-15xx). Bezproblemowa instalacja w Ubutnu, tusz zregenerowany za 70 zł starcza na baaaaaaardzo długo. Korzystam z niej niezbyt często (powiedzmy - 100 stron miesięcznie), ale przez 4 lata tusz regenerowałem tylko raz (po wyczerpaniu fabrycznego).
Swoją kupiłem za ok. 300 zł, teraz następne modele kosztują pewnie po 200 zł.