Westwood udostępnił Red Alert

Nie samą pracą człowiek żyje ;)
Slepaq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Westwood udostępnił Red Alert

Post autor: Slepaq »

Z okazji promowania Red Alert III West Wood udostępnił możliwość ściągnięcia pełnej wersji Red Alert. Z ego co wiem gra bez problemowo rusza na Wine. Teraz ściągam, możliwe, że w piątek postaram się podać pełniejszą informację na temat konfiguracji udostępnionej wersji pod Wine.
http://www.ea.com/redalert/news-detail.jsp?id=62
Pozdrawiam i życzę miłego grania :)
F-SAmilo LI 1705, M520 1,6GHz, VIA VN896 Chrome9 HC, VIA VT8237A, VIA VT6102 Rhine-II, Atheros AR2413, VIA HDAudio, 1GB RAM, HDD 80GB, LCD 1280x800
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Blackbox

Odp: Westwood udostępnił Red Alert

Post autor: mat »

Slepaq pisze:Z okazji promowania Red Alert III West Wood udostępnił możliwość ściągnięcia pełnej wersji Red Alert. Z ego co wiem gra bez problemowo rusza na Wine. Teraz ściągam, możliwe, że w piątek postaram się podać pełniejszą informację na temat konfiguracji udostępnionej wersji pod Wine.
http://www.ea.com/redalert/news-detail.jsp?id=62
Pozdrawiam i życzę miłego grania :)
Pod Wine? W jakim celu miałbym korzystać z Wine?

http://www.ohloh.net/projects/openredalert
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
Cuba
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86

Post autor: Cuba »

To proste, aby sobie pograć w starą dobrą strategię. No chyba, że jest wersja natywna pod linuksem, w takim razie zbędny jest wine. Jeśli tak to proszę podaj namiary skąd taką wersję można ściągnąć.
tydell
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: tydell »

Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04
Kontakt:

Post autor: skoruppa »

O jak miło :D właśnie niedawno pisałem o OpenRed Alert, poczytam jak wygląda licencja tego darmowego RA i w zależności jakie będzie stworzę instalator z całą grą albo instalator dla tego co dali :).

EDIT:
Slepaq: twój wkład nie zostanie zapomniany :) http://gry.ubuntu.pl/?q=wpis/redalert-$$$$$
Slepaq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Post autor: Slepaq »

Cóż... Nie dla chwały i pamięci to zrobiłem :)
W domu stykam się na co dzień z narzekaniem mojej ratorośli, że na linuksie nie ma żadnych sensownych gier... Ponieważ szwagier posiada oryginał Red Alert-a zdążyłem przetestować, że na Acer Aspire 5315 gra pod Wine śmigała :) O openalercie dowiedziałem się dopiero od przedmówcy i dzięki mu za to :)
W praktyce dopiero jutro będę miał czas na przetestowanie gry na moim Amilo 1705 :/ (Całe szczęście, że gry z serii Europa Universalis chodzą na nim bez większego problemu :), bo sama wydajność tego laptopa powoduje, że chce mi się wyć :( - z drugiej strony patrząc to właśnie ta nieszczęsna wydajność tego "sprzętu" spowodował, że linux zyskał popularność w mojej rodzinie :D) Sądzę, że właśnie możliwość odpalania takich tytułów jak RA, EU I, EU II, C&C, Diablo2 mogą przyczynić się do popularyzacji platformy wśród nastolatków (a nie zapominajmy, że to podobno Oni są przyszłością :)) Celowo wymieniłem ty 3 tytuły: RA, C&C i Diablo2 uruchomienia ich pod Vistą w moim przypadku skończyło się pożałowania godnym rozczarowaniem :(.
Jeszcze raz życzę Wszystkim przyjemnej zabawy i zachęcam do wyszukiwania takich perełek w internecie i informowania o tym naszej społeczności...
F-SAmilo LI 1705, M520 1,6GHz, VIA VN896 Chrome9 HC, VIA VT8237A, VIA VT6102 Rhine-II, Atheros AR2413, VIA HDAudio, 1GB RAM, HDD 80GB, LCD 1280x800
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry”