Cóż... Nie dla chwały i pamięci to zrobiłem

W domu stykam się na co dzień z narzekaniem mojej ratorośli, że na linuksie nie ma żadnych sensownych gier... Ponieważ szwagier posiada oryginał Red Alert-a zdążyłem przetestować, że na Acer Aspire 5315 gra pod Wine śmigała

O openalercie dowiedziałem się dopiero od przedmówcy i dzięki mu za to

W praktyce dopiero jutro będę miał czas na przetestowanie gry na moim Amilo 1705 :/ (Całe szczęście, że gry z serii Europa Universalis chodzą na nim bez większego problemu

, bo sama wydajność tego laptopa powoduje, że chce mi się wyć

- z drugiej strony patrząc to właśnie ta nieszczęsna wydajność tego "sprzętu" spowodował, że linux zyskał popularność w mojej rodzinie

) Sądzę, że właśnie możliwość odpalania takich tytułów jak RA, EU I, EU II, C&C, Diablo2 mogą przyczynić się do popularyzacji platformy wśród nastolatków (a nie zapominajmy, że to podobno Oni są przyszłością

) Celowo wymieniłem ty 3 tytuły: RA, C&C i Diablo2 uruchomienia ich pod Vistą w moim przypadku skończyło się pożałowania godnym rozczarowaniem

.
Jeszcze raz życzę Wszystkim przyjemnej zabawy i zachęcam do wyszukiwania takich perełek w internecie i informowania o tym naszej społeczności...
F-SAmilo LI 1705, M520 1,6GHz, VIA VN896 Chrome9 HC, VIA VT8237A, VIA VT6102 Rhine-II, Atheros AR2413, VIA HDAudio, 1GB RAM, HDD 80GB, LCD 1280x800