Jestem "zielony" z Linuksa i TV SAT... Zainstalowałem Ubuntu 7.10, ponieważ mam stary komputer i słyszałem, że będzie to lepsze od ciągłej walki ze sterownikami do windy...
Na początku też tak myślałem, ale teraz już nie jestem pewny...
Po instalacji Ubuntu z repozytorium zainstalowałem Kaffeine 0.8.5 i niby zainstalował się z SC-pluginem, ale plugin nie działał. Przekopałem "tony" informacji z Google i innych forumów linuksowych, znalazłem sposób powiększenia ilości repozytoriów, wszystko uaktualniłem, zastosowałem skrypt do aktualizacji SoftCama znaleziony w Necie i dalej nic...
Odinstalowałem Kaffeine łącznie z pluginem i zainstalowałem z repozytorium v0.8.6 i z paczki dla Debiana SC-plugin 0.37-1 i teraz dopiero mam problem, ponieważ to, że nie chodzi plugin to standard, ale skanowanie programów z satelity zatrzymuje się po 8 stacjach TV i 16 radia... i nic nie pomaga. Tak jakby skanowanie zatrzymywało się na pierwszej częstotliwości...
Dodatkowym problemem jest, że mimo posiadania karty ze "wspomaganiem sprzętowym" i z przeznaczeniem dla znacznie słabszych komputerów, to obraz cały czas i to nie na całym ekranie ale już w oknie odtwarzacza jest "rwany" Czy to wina słabego sygnału (bo kabel antenowy ma kilka metrów) czy słabej karty wideo?
Proszę pomoc, bo sam już nie daję rady...