Kaldachar: Ależ ja nie mówię, że router uniemożliwia takiego połączenia

Niestety nie zrozumiałem do końca o co Wam chodzi, bo nie znam pojęć i czynności, o których mówicie. Jak mam ten router skonfigurować? Jak i jakie żądanie wysłać? Nie wiem co do czego. Byłbym wdzięczny jeśli byście mi wszystko co potrzebne wytłumaczyli
Edit: A nie, poczekajcie zanim odpowiecie, postanowiłem trochę pogooglować za tym o czym mi pisaliście więc proszę na razie nie odpowiadać żeby nie było, że leń jestem
Edit2: Dobra, coś na necie znalazłem, ale wciąż mi brakuje informacji. Na wiki znalazłem coś takiego:
iptables -I FORWARD -p tcp -d 83.69.40.1 --dport 4662 -j ACCEPT
iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp -i eth0 -d 0/0 --dport 4662 -j DNAT --to 10.105.2.4
iptables -I FORWARD -p udp -d 83.69.40.1 --dport 4672 -j ACCEPT
iptables -t nat -I PREROUTING -p udp -i eth0 -d 0/0 --dport 4672 -j DNAT --to 10.105.2.4
To jest przykład za pomocą iptables dla eMule. Mam rozumieć, że zamiast tu podanych adresów IP mam podać swoje i znajomego oraz porty, które będą zamieniane?
Teraz pomieszało mi się wszystko zupełnie

. Nie będę ukrywał, iż było by mi bardzo miło jakbyście mi krok po kroku wyjaśnili.
EDIT:
Nie chcę wyjść na podłego spamera i łachmytę, ale muszę przypomnieć o temacie. Osoby, które mogłyby mi wyjaśnić co i jak prawdopodobnie nie zaglądają na dalsze strony niż ta pierwsza więc ponawiam prośbę: czy szanowni Państwo mogliby wyjaśnić mi krok po kroku co zrobić aby zdalnie sterować komputerem, który stoi za routerem? Coś tam na necie znalazłem, ale jak na mój rozum to wciąż nie wystarcza.