Niedziałające sterowniki do GF9600gt

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Awatar użytkownika
777
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME

Niedziałające sterowniki do GF9600gt

Post autor: 777 »

Witam! To mój pierwszy post na tym forum :) Jestem fanatyczną użytkowniczką Windowsa ale czasem miewam takie okresy, że ściągam z netu jakiegoś linuxa i próbuję się do niego przekonać, dokładnie tak jak to zrobiłam dzisiaj. A wiec zainstalowałam ubuntu. Okazało się, że internet działa bez najmniejszego problemu więc przystąpiłam do instalacji sterownika do mojego GF 9600 gt aby nacieszyć oczy tymi wszystkimi bajerami graficznymi.

Opiszę co zrobiłam, weszłam do administracja - sterowniki i zaznaczyłam te z największym numerkiem i dopiskiem rekomendowane. Zaczęłam je ściągać ale pasek stan stał wciąż na 0% wiec kliknęłam kilkukrotnie anuluj. Nie zareagowało więc zostawiłam to w spokoju w nadziei, że się za chwilę naprawi. W końcu sterowniki się prawdopodobnie ściągnęły a w każdym razie pasek doszedł do końca. Nie wyskoczyło żadne okno z prośbą o reset, nie wiem czy powinno ale w helpie pisało coś o restarcie więc uruchomiłam komputer ponownie.

Przywitały mnie jakieś literki i cyferki, coś o jakimś xie, jakiś problem ze sterownikiem ekranu i pytanie czy uruchomić system w wersji low res, klikanie w tak nic nie dało. Po wciśnięciu kilku przypadkowych klawiszy na klawiaturze ubuntu się uruchomił ale myszka nie działała, wcisnęłam spację i wpisałam 13 ale net nie działał. Rzuciłam ubuntu w diabły i wróciłam na Vistę aby poszukać rozwiązania tych problemów na tym sławnym forum użytkowników ubuntu co też właśnie robię. Please help :pt36:
Awatar użytkownika
gramfan
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Odp: Problem ze sterownikami do grafy, myszką i całą resztą

Post autor: gramfan »

eh...te baby...wy to kochacie psocić :P może na początek spróbuj

Kod: Zaznacz cały

startx
Linux user number 488482 |
PC: AMD 64 X2 7750+ | GeForce 9600GT | 1GB GoodRam 800Mhz + 2GB GoodRam 800Mhz | MSI K9N6PGM2 | HDD Samsung 500GB
Laptop: Intel Core Duo T6600 | GeForce 310M | 4 GB RAM | HDD Samsung 500GB
Linux Mint 13 "Maya" Cinnamon
Awatar użytkownika
aga
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64

Odp: Problem ze sterownikami do grafy, myszką i całą resztą

Post autor: aga »

eh...te baby...wy to kochacie psocić
hmmm ;)

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
Awatar użytkownika
777
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04

Odp: Niedziałające sterowniki do GF9600gt, myszka i internet

Post autor: 777 »

Wpisałam w trybie textowym "startx" ale wywaliło mi jakiś Fatal Error i "server is already active for display 0". No i co chwilę muszę wbijać na Vistę bo myszka nie działa (odłączenie i ponowne podłączenie nie pomaga) i nie mam jak przez to kazać ubuntu łączyć się z właściwą siecią a jest kilka do wyboru... Co powinnam teraz zrobić? Tylko proszę o delikatne wytłumaczenie bo pewnie połowy nie zrozumiem :p

EDIT:
Podbijam temat bo bardzo zależy mi na rozwiązaniu tego problemu. Co mam zrobić aby sterownik do grafiki zaczął działać i aby myszka zaczęła reagować?
I have super powers, i just don't wanna show you!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”