W każdym razie dzięki

Kod: Zaznacz cały
<?php
setlocale(LC_TIME, 'pl_PL.utf8');
echo strftime("%A, %d %B %Y");
?>
locale -a
<?php
setlocale(LC_TIME, 'pl_PL.utf8');
echo strftime("%A, %d maja %Y");
?>
możliwe?f00sek pisze:Możliwe że w tablicy Mon powinno być z dużej litery.
Jak to mówił nasz premier Yes, yes, yes!Wiki pisze:Nawet książkę bym kupił...
A nie musi ]http://www.w3schools.com/CSS/pr_text_text-align.asp[/url] btw. w3 też raczej można zauwać co do poprawności rad na ich stronie.Wiki pisze: jakoś sobie poradziłem - wyszło mi tak:z uwagi na polskie znaki w kodzie, przeglądarki pokażą je dobrze tylko przy odpowiednim ustawieniu kodowania strony.Kod: Zaznacz cały
<?php setlocale(LC_TIME, 'pl_PL.utf8')] [/quote] cieszę się, że mój kod pomógł, zaraz wyślę wersję, która domieni miesiące, tylko siostra mnie już męczy, żebym jej jakieś tłumaczenie sprawdził. :p tu edit: to zaraz mi się trochę przedłużyło, dobry kawałek tekstu sprawdzałem :oops: propozycja kodu: [code] <?php $actDate = getdate(); $monthsPl = array("stycznia", "lutego", "marca", "kwietnia", "maja", "czerwca", "lipca", "sierpnia", "września", "października", "listopada", "grudnia"); setlocale(LC_TIME, 'pl_PL.utf8'); echo strftime ("%A", $actDate[0]).", ".$actDate["mday"]." ".$monthsPl[$actDate["mon"]-1]." ".$actDate["year"]; ?>
Wiki pisze: Do wycentrowania posłużył stary poczciwy <center></center>
Matko czytajcie komunikaty, a nie jeden mały błąd i już na forum się znalazłoWiki pisze:O matko z córką!!! Faktycznie!!! Niech mnie kule biją - ale ślepiec ze mnie grrrr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość