Privoxy i Torbutton nie działa Ubuntu9.04 :(

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
tomek1111
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Privoxy i Torbutton nie działa Ubuntu9.04 :(

Post autor: tomek1111 »

Witam!
Mam taki problem :( Wszystko zrobiłem tak jak w poradniku viewtopic.php?t=47348 no i nie działa, żadna strona nie otwiera się. Wyświetla się taki komunikat od privoxy -
"503
This is Privoxy 3.0.9 on localhost (127.0.0.1), port 8118, enabled
Warning:

This Privoxy version is based on beta code and not intended for production systems!
Use at your own risk. See the license for details.
Forwarding failure

Privoxy was unable to socks4a-forward your request http://www.google.pl/ through 127.0.0.1: SOCKS4 negotiation write failed.

Just try again to see if this is a temporary problem, or check your forwarding settings and make sure that all forwarding servers are working correctly and listening where they are supposed to be listening. "

Privoxy z repozytorium Ubuntu, system świeżo postawiony, 9.04PL wersja na AMD64 bit. Wcześniej na Ubuntu 8.10 działało mi to bez problemu....
krzysieekk1
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04

Odp: Privoxy i Torbutton nie działa Ubuntu9.04 :(

Post autor: krzysieekk1 »

Witam też mam taki sam problem podłączam się z apelem o pomoc
tomek1111
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10

Post autor: tomek1111 »

Problem częściowo rozwiązany bo nagle zadziałało ale nie wiem dlaczego. Powodem było nie wiem co niestety :| Przypomniał mi o torze ten temat viewtopic.php?t=109209 Okazało się że nie mam zupełnie pakietu "tor" (miałem go na 100%! wszystko wtedy zainstalowałem i sprawdzałem po 10 razy) i po ściągnięciu go i zainstalowaniu nagle torbutton ożył i to działa. Na dodatek miałem ten pakiet już ściągnięty i leżał w /var/cache/apt/archives, na pewno był też zainstalowany (na pewno to sprawdziłem) bo nie zaśmiecałbym forum bez sprawdzenia czy coś źle nie zrobiłem. Paczki potrzebne do tora które miałem zainstalowane nie były uaktualniane, nie uaktualniałem też wtyczki do firefoksa, po prostu działa nie wiedzieć czemu.
Może to przez aktualizację systemu? Paczki do tora są stare, nie dostałem nic nowszego co miałem do tej pory.
Nie wiem o co chodzi :|
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: igotit4free »

Możesz wypróbować nowsze niż w paczkach, niestabilne wersje z ich witryny ...

.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”