Karta WLAN Niby Atheros - Brak Połączenia

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
Bonzaii
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Karta WLAN Niby Atheros - Brak Połączenia

Post autor: Bonzaii »

@Ijo128
Taką kartę dostałeś do S96S ? Szok. Gdziekolwiek nie szukałem, zawsze dawali karty Gigabyte'a. Heh. Na jakich sterownikach lecisz używając tej karty? Tych z ubuntu czy coś instalowałeś?
Bez sensu. Dlaczego można robić tylko takie krótkie podpisy?
Bonzaii
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Przepraszam za double-post, ale dużo czasu minęło od poprzedniego i jakby nie patrzeć chcę odświeżyć temat.

Może rozwiązaniem mojego problemu jest samo WŁĄCZENIE karty? Zawsze po włączeniu ubuntu, a potem Windowsa karta jest wyłączona. Może ubuntu ją wyłącza i dlatego dochodzi do sytuacji ze 5 sec po uruchomieniu systemu widze sieci, a potem już nic nie widze. Może muszę jakoś wymusić włączenie karty? Tylko ja kompletnie nie wiem jak za to się zabrać.

Pomocy, szlak mnie trafia na windowsie :/
Ijo128
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: Ijo128 »

Witam.
Przepraszam ze tak długo nie pisałem ale było to spowodowane różnymi okolicznościami o których nie warto pisać.
Co do pytania @Bonzaii lecę na zwykłych sterownikach z Ubuntu nic nie instalowałem i wszystko działa od razu po włączeniu systemu czyli wifi i bluetooth, ale jak wyłączę klawiszem Fn+F2 to oczywiście wifi się wyłącza ale już nie mogę jej włączyć. Zauważyłem też jedną prawidłowość po wyłączeniu Ubuntu i włączeniu Windy mam włączoną kartę wifi choć była wyłączona jak zamykałem Winde.
Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Bonzaii
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Wyszła nowa wersja ubuntu 9.04. Po instalacji od razu system obsługuje i wykrywa moją sieć, jednakże gdy próbuję się do niej podłączyć... Problem jest ten sam, co po wielu kombinacjach na starym systemie. WiFi działa tylko po starcie, i to nawet nie tak długo, żeby spróbować się połączyć z jakąkolwiek siecią (próbowałem z niezabezpieczoną bez szyfrowania itp).

Nadal jestem zdania, że problem leży po stronie włączania/wyłączania karty. Myślę, że gdybym mógł użyć przycisku Fn+F2 (tak jak pod windowsem) do włączenia karty WiFi to by wszystko śmigało. Najdziwniejsze jest to, że ona jakby sama się wyłącza, bo przecież chwilę działa... Dziwne...

PS. Używam Ubuntu 9.04 z ubuntu.com a nie z ubuntu.pl. Są duże różnice? Może warto spróbować tej 'naszej, polskiej' ?
sa111
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: sa111 »

witam
Czy komuś udało rozwiązać ten problem ?
Ja po aktualizacji ubuntu z 8.10 do 9.04 mam również problem z połączeniem po kablu ,
po wifi nigdy nie maiłem okazji poserfować w internecie pod Ubuntu na Asusie s96s z kartą Atheros .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”