Uaktualnienie
Jako, że temat został zapomniany i zniknął w forumowych czeluściach, piszę w nim nowego posta, by pojawił się na widoku. Dzięki uprzejmej pomocy kolegi
skoruppa, udało się uruchomić instalator. Bez problemu zainstalować można grę. Gra do działania wymaga jednak zainstalowaną i funkcjonującą natywną wersję Unreal Tournament. Jeśli ktoś ma grę pod Windows, to nie ma problemu - wystarczy natywny instalator (
http://www.liflg.org/?catid=6&gameid=51). Domyślam się, że autor poszedł na skróty i instalator kopiuje tylko najważniejsze pliki gry Unreal (tekstury,dźwięki,mapy itd.), a resztę plików potrzebnych do działania pobiera z katalogu, gdzie zainstalowany jest Tournament - stąd przymus posiadania jednocześnie UT. Unreal Tournament działa, natomiast kiedy próbuję uruchomić Unreal (a błąd jest dziwnie o UT), wyskakuje :
Kod: Zaznacz cały
./UnrealTournament: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.2-2.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory
Mam paczkę tar.gz ze starymi bibliotekami, których Loki używał. Ściągnąłem dawno temu ze strony, która już nie istnieje (jakieś wiki gentoo o uruchamianiu starych tytułów Lokiego i Hyperiona). W paczce jest ten plik - nie wiem natomiast, co mam z nim zrobić. Wkleiłem go do /usr/lib , ale nadal jest błąd. Ach ten urok starych tytułów - więcej pracy nad uruchomieniem gry, niż samego grania

Idę o zakład, że nawet jeśli uruchomi się grę, to i tak nie będzie to koniec problemów z nią