Prywatność. Jest "coś" takiego jeszcze?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Prywatność. Jest "coś" takiego jeszcze?
No właśnie, myślisz, że WIELKI BRAT nie widzi? Tylko czy na pewno?
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Architektura: x86
Odp: Prywatność. Jest "coś" takiego jeszcze?
Chodzi o komputery? Phi! Po co mam się jakoś szczególnie ukrywać? W internecie nie ma danych o mnie (jeszcze).
A obserwowani jesteśmy na każdym kroku: od telefonu komórkowego, poprzez rachunek bankowy, na sąsiadach skończywszy. Da się żyć bez tych rzeczy? Tak, ale co to za życie
Jak kiedyś będę miał dość cywilizacji, to wyjadę do Rosji, gdzie na pustkowiach zjedzą mnie niedźwiedzie, albo do Ameryki Południowej, gdzie umrę na nieznaną chorobę
A obserwowani jesteśmy na każdym kroku: od telefonu komórkowego, poprzez rachunek bankowy, na sąsiadach skończywszy. Da się żyć bez tych rzeczy? Tak, ale co to za życie

Jak kiedyś będę miał dość cywilizacji, to wyjadę do Rosji, gdzie na pustkowiach zjedzą mnie niedźwiedzie, albo do Ameryki Południowej, gdzie umrę na nieznaną chorobę

także = też
tak że = więc
tak że = więc
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.04
Jakich danych?
Rosja to piękny kraj, tam nie szpiegują.
Rosja to piękny kraj, tam nie szpiegują.
- rom
- Przebojowy Jelonek
Personalnych, ani żadnych istotnych. Nawet gdyby ktoś przejrzał moje konto w gmailu. Ale niedługo pewnie założę firmową stronę, więc tam trochę danych się znajdzie.
Dopóki nie robisz niczego podejrzanego, ani nikomu się nie narazisz, możesz spać spokojnie. A jak komuś będzie zależało, to sam stworzy różne "fakty" na twój temat, żeby mieć mocnego haka.
A oprócz Wielkiego Brata są też liczni Mali Bracia. Na nich mam iptables
Dopóki nie robisz niczego podejrzanego, ani nikomu się nie narazisz, możesz spać spokojnie. A jak komuś będzie zależało, to sam stworzy różne "fakty" na twój temat, żeby mieć mocnego haka.
A oprócz Wielkiego Brata są też liczni Mali Bracia. Na nich mam iptables

także = też
tak że = więc
tak że = więc
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 24.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Historia stron na które wchodzisz, informacje o twoich zainteresowaniach, co kupujesz, z kim korespondujesz - to nie jest nic.rom pisze:Personalnych, ani żadnych istotnych. Nawet gdyby ktoś przejrzał moje konto w gmailu.
Tak jest i w każdym państwie policyjnym czy dyktaturze, jak się nie narazisz to możesz spać spokojnierom pisze: Dopóki nie robisz niczego podejrzanego, ani nikomu się nie narazisz, możesz spać spokojnie. A jak komuś będzie zależało, to sam stworzy różne "fakty" na twój temat, żeby mieć mocnego haka.

Aby stworzyć "fakty" przydadzą się też te nieistotne informacje.
- czarna_magia
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
Nieistotne informacje hmmm w internecie jest mnóstwo nieistotnych informacji ale jakbym scentrował swój punkt widzenia to bym pewnie znalazł co nieco 

- rom
- Przebojowy Jelonek
Ale żeście mnie napadli
Piszcie o sobie 
To się tyczy nie tylko mnie, ale każdej osoby otwierającej przeglądarkę. Wprawdzie można używać TORa, kiedyś nawet próbowałem, ale po półgodzinie wyleciał z hukiem, bo zbytnio spowalniał sieć.

To się tyczy nie tylko mnie, ale każdej osoby otwierającej przeglądarkę. Wprawdzie można używać TORa, kiedyś nawet próbowałem, ale po półgodzinie wyleciał z hukiem, bo zbytnio spowalniał sieć.
także = też
tak że = więc
tak że = więc
- woseba
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
Racja, ale nie można być przekonanym, że jeśli Ty nic nie udostępniasz o sobie to jesteś w miarę anonimowy, bo jak już kolega Rgl wspomniał wystarczy podpiąć się pod sieć i po prostu używać internetu a już kawał informacji wypływa. Świadomość to podstawa :]rom pisze:Ale żeście mnie napadliPiszcie o sobie
To się tyczy nie tylko mnie, ale każdej osoby otwierającej przeglądarkę.
No nie popadajmy znowu w paranoje aby za wszelką cenę się ukrywać. Trzeba sobie odpowiedzieć na jedno zaje***ście ważne pytanie: co ja mogę takiego mieć, żeby ktoś chciał mnie szpiegować i coś o mnie wiedzieć:]rom pisze: Wprawdzie można używać TORa, kiedyś nawet próbowałem, ale po półgodzinie wyleciał z hukiem, bo zbytnio spowalniał sieć.
Registered Ubuntu User # 31195
You are registered Linux user number 527911
ubuntu-pomoc.org
You are registered Linux user number 527911
ubuntu-pomoc.org