Podczas konwersji .avi do dvd video Devede wywala mi blad SPUMUX. Nie dzieje sie tak zawsze, niektore filmy udaje sie skonwertowac, tak wiec czym ten blad jest spowodowany i jak go naprawic?
Z tego co udalo mi sie wyczytac, zwiazane jest to z plikami z napisami, podobny blad wystapil tez przy tworzeniu dvd video za pomoca programu Dvdstyler.
Devede - blad spumux przy tworzeniu dvd video
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Devede - blad spumux przy tworzeniu dvd video
ten sam problem mam, próbowałem przeinstalowywac dvd author i dvdstyler, mandvd, devede i HORTENSJA
edit:
probowałem rowniez zmieniac kodowanie i format napisów i nic z tego
edit:
probowałem rowniez zmieniac kodowanie i format napisów i nic z tego
- infomaniak
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Devede - blad spumux przy tworzeniu dvd video
zapewne dodajecie napisy w nieodpowiednim formacie. U mnie taki właśnie błąd wywalało w przypadku próby użycia napisów do filmu w nieodpowiednim formacie. Nie chodzi mi tutaj o rozszerzenie pliku (u nas najczęściej txt ale czasem też sub lub inne) ale o format samych napisów. W formacie klatkowym mDVD gdzie początek linii napisów wygląda np. tak: {2276}{2330} wszystko ok. Czasem sklejamy dwie części w jedną i załączamy 2 pliki napisów. I każdy z plików z napisami jest w innym formacie - czyli np. pierwszy w formacie mDVD a drugi w formacie czasowym MPL2 gdzie początki wpisów wyglądają tak: [455][469]. Ujednolicenie do formatu mDVD pomaga. U mnie po tym jak dbam o format napisów ww. błąd nie występuje. Temat przerobiony w devede. Mandvd odradzam jeśli już to 2mandvd ale te programy dodają napisy na stałe - czyli wtapiają w film a tym samym konwersja trwa 2 razy dłużej. No ale wyglądają za to super
)

Registered Linux User # 469143.
Registered Ubuntu User # 25916
Registered Ubuntu User # 25916