Udostępniłem już kernel z rodziny K8 - 2.6.37-ck1-ext73-f1-12.2-k8-bfq-cfs
Moderator: e X t 7 3
Proszę o szczegóły, jaka maszyna etc.d3v4 pisze:A mnie sie wlasnie drugi raz "zrestartowal", bo w zasadzie to powrocil do okna logowania po dlugim blackscreenie, a po zalogowaniu nie pamietal poprzedniej sesji...
Ciesze się i ... nie powiem przydałoby siępuchaty pisze:rewelka nowy k8, responsywnosc na sempronie 3000+ i gf 6100 podniesiona i to znacznie !:)
kto by pomyslal, ze na tej maszynce jeszcze bede mogl ogladac youtuba w 720p bez zadnej scinki.
Musisz koniecznie "zainwestowac" w paypala albo inny system dotacji.
Co do numerowania skryptów, to dobry pomysł, wprowadziło by to pewien porządek. To już od Ciebie zależy, czy wolisz numerki przy skryptach czy opisywanie ich, dajmy na to, miesięczną datę (np 2011.02 lub 201102)e X t 7 3 pisze:hmm może zrobię tak że będę skrypty opatrywał numerem wersji ?
btw. ale kernele będą tylko w najnowszych wersjach ... albo zrobię tak, że starsza wersja kernela będzie dostępna w niniejszym watku, do czasu stwierdzenia prawidłowego działania nowszej wersji ?
Pozdrawiam
Super. Wroce do domu to przetestuje u siebie jak tylko uporam sie z nowym kernelem na lapku. Na razie zainstalowalem na stacjonarce kernel 12.2 i windows7 wymieka przy nim. Teraz Ubuntu jest duzo szybsze. Start, zamykanie, wydajnosc - w ogole nie ma porownania, nawet przegladarka lepiej dziala. Poradzilem sobie juz praktycznie ze wszystkim - rowniez filmy hd udaje sie streamowac na ps3 po wifi. Tak wiec winda nie jest mi do nieczego potrzebnae X t 7 3 pisze:Zatem mam chyba rozwiązanie - dla chipów GFX bazujących na Nvidii, jeśli zadziała zrobię automatyczny skrypt (który pobierze i skopiuje właściwy plik oraz stworzy odpowiedni plik konfiguracyjny) i dołączę do wątku z kernelami, skryptami, etc.
Dobry pomysł ... chyba tak będę robiłIvn pisze:Co do numerowania skryptów, to dobry pomysł, wprowadziło by to pewien porządek. To już od Ciebie zależy, czy wolisz numerki przy skryptach czy opisywanie ich, dajmy na to, miesięczną datę (np 2011.02 lub 201102)
A co do wrzucania nowszych wersji kernela, to lepszą opcją będzie wrzucanie w tym temacie najnowszych wersji kerneli i skryptów to przetestowania tylko z ogólnym opisem co zostało zmienione i dopiero kiedy będzie wiadomo, że wszystko działa aktualizacja przypiętego wątku i szczegółowych opisów. Obyci użytkownicy w ten sposób dostaną do rąk szybciej nowe rozwiązania, bo nie da się ukryć, że w tej chwili duże opóźnienia w wydawaniu powoduje konieczność pisania za każdym razem szczegółowych opisów zmian i instrukcji instalacji. A tak dostajemy do rąk nowy kernel zaraz po zbudowaniu i wrzuceniu na dropboxa, ty możesz w międzyczasie tworzyć/modyfikować szczegółowy opis dla laików który znajdzie się w przypiętym temacie. Laicy lub ci, którzy stawiają na sprawdzone rozwiązania, mają w przypiętym temacie sprawdzone wersje kerneli i skryptów, tutaj znajduję wersje najnowsze, które można przetestować pod kątem poprawnego działania, zanim powstanie szczegółowy opis do nich i zostaną opublikowane w przypiętym temacie jako wersje "stabilne"
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 8 gości