sylwester pisze:Dawno, dawno temu zrobiliśmy któryś z naszych remiksów BEZ "handikapowych" aplikacji.
A tak, pamiętam jak się wygłupiłem próbując niewidomemu wytłumaczyć jak się uruchamia livecd ze screenreaderem.
Od tej pory NIGDY nie usunęliśmy ani jednego z narzędzi wspomagających, a wespół z LM wydaliśmy nawet remix zawierający chyba wszystko co w tym względzie wymyślono. I robimy to dla tego JEDNEGO, anonimowego człowieka.
No, jest już takich trochę więcej. Może więc pokusić się o polski remix Vinuxa? W końcu też Ubuntu, a kilka ważnych zmian zawiera...
Więc nie pisz mi, że nie dbamy, że olewamy, że to czy tamto. Wszyscy mamy kłopoty z nowym skryptem i wszyscy go się uczymy. Ba nawet stworzyliśmy nowy dział na uwagi i propozycje, a nawet krytykę nowego silnika forum. Wpisałeś się tam? Czy tylko tupiesz nogą?
Nie wpisałem się
tam z prostej przyczyny - znalazłem ów dział dopiero po dłuższym czasie i to zupełnie przypadkiem. Konkurs bez nagród: zgadnij jaki był powód owego nieznalezienia? Wpisałem się
tu (bo ten wątek znałem), podając dość dokładnie objawy błędu, link do artykułu opisującego problem zarówno od strony teoretycznej, jak i technicznej ze wskazówkami "jak to zrobić" włącznie, link do narzędzia które może być przydatne przy poprawianiu błędu... co jeszcze chciałeś? Dokładny numer linii w css gdzie masz błąd? Jak na mój gust to robisz egrep (color|url) i możesz założyć że to jest do poprawki (no, z jednym wyjątkiem - zapomnieliście sknocić kolory w jednym miejscu i zostały oryginalne niebieskie). Więc nie chrzań mi tu że tylko tupię nogą.
Poza tym ja nie mówię o problemach z nowym skryptem, doskonale rozumiem że problemy sprawiają zarówno administracja jak i dostosowanie skryptu do potrzeb, tylko o wyglądzie, który - pomijając względy estetyczne (DGCC) - został ewidentnie skopany i najlepszym wyjściem byłoby przywrócenie oryginalnych css-ów prosilver. Da się to zrobić? Bo to co jest
naprawdę przeszkadza.
No i pytanie: miałem to
koniecznie umieszczać w dziale o phpbb3 i problemach? Bo jak dla mnie problem jest nie z phpbb3, a z css-em, czyli wyglądem...