DELL Inspiron Q15R - Nie startuje serwer X po instalacji Sterownikow grafiki
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
DELL Inspiron Q15R - Nie startuje serwer X po instalacji Sterownikow grafiki
Jak w tytule. Po instalacji sterowników ze strony NVIDII wersja 285.05.09 nie chce uruchomic sie lightdm. Uzywam ubuntu 11.10 grafika to geForce GT525M. Ekran zacina sie w konsoli na: Checking battery state [ok]
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Re: DELL Inspiron Q15R - Nie startuje serwer X po instalacji Sterownikow grafiki
Czy tam nie ma Optimusa ?Kalten pisze:Jak w tytule. Po instalacji sterowników ze strony NVIDII wersja 285.05.09 nie chce uruchomic sie lightdm. Uzywam ubuntu 11.10 grafika to geForce GT525M. Ekran zacina sie w konsoli na: Checking battery state [ok]

Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Re: DELL Inspiron Q15R - Nie startuje serwer X po instalacji Sterownikow grafiki
"optimusa"? możesz mi wyjaśnić bo może nie bardzo kumame X t 7 3 pisze:Czy tam nie ma Optimusa ? ... jak jest to poczytaj o rozwiązaniach dla tego układu, m.in. w dziale z moimi kernelmi.
Pozdrawiam

- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Mowa o hybrydowej karcie graficznej...
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
No jeżeli chodzi o 2 karty integra+dedykowana to faktycznie sa 2. Jedna jedzie na chipsecie HM67 a druga to wspominany wcześniej GeForce GT525M. Kurcze wchodziłem na twoje tematy ext73 ale nie bardzo się na tym rozumiem. Dałoby rade wytłumaczyć to jakoś laikowi?
Niby już korzystam z linuxa kilka lat ale żaden ze mnie programista a system wykorzystywałem głównie do przyziemnych celów takich jak korzystanie z neta, słuchanie muzyki, oglądanie filmów i troche giercowanie. Ogólnie dla moich potrzeb ubuntu nadawał/je się wyśmienicie.

- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Dzieki za linka. Niby zainstalowalem ale teraz w ogole ubuntu mi sie zwiesza i nie mam nawet mozliwosci przejscia na konsole
Podczas instalacji wywalilo mi komunikat, ze bumblebee jest juz "przestarzaly" i zeby skorzystac teraz z programu "ironhide" musze posprawdzac co dokladnie zostalo pozmieniane i sprubuje przeinstalowac system i podzialac raz jeszcze