przerzuty na 10 są w klanarchi i wodzie (2 systemy za jednym zamachem, wiec przydało by się)
W wiedzmaku w sumie jedynym problemem jest kość przeznaczenia, ale jeśli nie ma ustawiania wg wielkości można uznać, ze jest to pierwsza kość (juz jest)
młotek
2k10 -> zamieniane na k100 1 Dziesiątka to dziesiątki, 2 dziesiątka jedności. Jest inny rozrzut % niż w czystym k100% (tak mi się wydaje)
Trafienie lokacji to odwrotność liczby na trafienie jak było 14 to lokacja 41 i szukasz w tabelce.
W miedzy czasie rzut przeciwnika za obrone czy uniki czy parowanie ta sama k100

Jeśli trzeba obrażeń to k10 i przerzucanie przy 10 + kolejny test ww żeby moc przerzucić ta 10 (są bronie które rzucają 2k10 i wybierają wyższy wynik)
Krytyki w młotku - hmm, a wiesz że nie pamiętam dokładnie. coś zależnego od kondycji na pewno
Myślałem żeby to wyglądało tak ze jest przycisk rzucaj i rzuca od razu kilka testów, ale trzeba kliknąć żeby je odkryć
Test magii rzucamy xk10 x-poziom magii rzucającego. suma kości ma wynieść powyżej ST czaru. Przy dublecie (np:55) ma się wypadek losowy. Przy triplecie (666) jest gorzej, a 4 takie same wyniki to już prawie można oddać KP

Neuro i monastyr to wyższa szkoła jazdy bo tam 3k20 + jakieś tam ST mogę sprawdzić ale to za 3 dni bo teraz tylko tak rekreacyjnie żyję na forum
A chociaż neuro a bieżąco mniej więcej pamiętam. (Wysokość cechy - Poziom trudności) = ST rzut 3k20 i jeśli wyniki na 2 kościach z 3 są niższe niż ST test wychodzi. Jeśli są wyższe można dać pkty umiejętności do "obniżenia wyniku na kości" a no i są modyfikatory % ale nie pamiętam, bo nie korzystałem.
Mechanika GS prosta jak drut wynik: 1k20 < cecha+um, Gorzej z atakiem bo tam trzeba rzucać wiadrem k6 + drugie wiadro na zbroje (4,6 to chyba jedno przebicie zbroi w broni, a w zbroi wyparowane obrażenie)
Na dnd się nie znam!

re down: Zgadzam się odnośnie wydzielenia wątku
A po co ci remix na avangarde? I co miałby mieć czego nie ma obecny ?