Witam ,
Od kilku dni walczę z instalacją neostrady pod ubuntu 12.04. Coś strasznego, myślałem, że to tylko kwestia ruszenia głową - poczytałem troche w necie, próbowałem już niemal wszystkiego ...a tu...nic. Czy ktoś może wie jak taki zestaw zmusić do działania: Neostrada + SpeedTouch 330 (czarny) + Ubuntu 12.04 64 bit. Czy to w ogóle ze sobą działa. Linuksa mam od nie dawna i bardzo szybko się zniechęciłem bo jeśli coś co trwa 5 minut i kończy się sukcesem w Windows a w Linuksie trwa 5 dni i nadal nie działa to po co komu taki system operacyjny. No dodatek zero supportu

. W tepsie mnie wyśmiali bo Linuksa nie supportują. Ale może to tylko moja niewiedza więc jeśli się mylę może ktoś mnie oświeci. Dodam tylko, że wgrałem firmware i skonfigurowałem ppp. Na modemie zapaliły się zielone diodki ale gdy już odpalam pppd call speedtch to mam komunikat Plugin pppoatm.so loaded. connect(0.35): No such device. No i tu stanąłem. Grzebałem się w plikach zmieniając parametry konfiguracyjne. Ni w ząb. Próbowałem już też ściągać kilka programów instalacji DSL'a (ubudsl, ubuneo) ale nie działają i chyba są przestarzałe, Linnet też się w ogóle nie odpalił. W końcu się załamałem. Neostrada to moje jedyne wyjście na świat, bez tego nie mogę nic w zasadzie w systemie zainstalować do tego te ch...ne sudo wszędzie gdzie się człowiek ruszy. A akurat pilnie potrzebowałem coś zainstalować na Linuksie żeby na tym popracować. Straszne. Ratunku!!