był błąd w poprzednim instalatorze i pliki konfiguracyjne przybierały właściciela normalnego usera zamiast roota, teraz to jest poprawione, ale przy okazji sprawdza na stracie czy jest ok i w razie czego naprawia wszystkimquatrolibro pisze:Hasło tylko raz, po ukazaniu się okienka xterm. Innych żądań hasła nie było.e X t 7 3 pisze: ... czy instalator zażądał hasła w związku ze zmianą uprawnień plików konfiguracyjnych ?
Odnośnie tego: "dziwne nowe zjawiska na starcie", co to takiego ?
Pozdrawiam
Nie ma co kombinować dla jednego człowieka. Widziałem w postach że ktoś też nie zdążył, może gdyby trzeba było ręcznie zamknąć to okno to każdy by sobie przerolował, zobaczył co wypluło. A tak literki małe, szybko leci i jeszcze samo znikaNetBit73 pisze:mogę dodać sleep, powiedz co instalujesz, jaki kernel to podeślę ci zmodyfikowany instlator. Specjalnie nie daję tego, żeby nie przedłużać instalacji.
z tym sleepem zrobiłem inaczej. teraz pracuję nad wersją która będzie czekać na wciśnięcie "entera" i dopiero zamknie okno. Tak będzie lepiej.
-- 7 gru 2012, o 20:44 --
Jak zaczynałem pisać myślałem, że skończy się na 50-100 linijkach kodu. Dziś mam już na poziomie 1000;) Jakby robił bałagan, sam bym się w tym zgubił. DziękiChris1507 pisze:Przejrzałem kod instalatora i jestem w podziwie, szacun.Kod ładnie napisany, jakby ktoś miał dołączyć do projektu, to myślę, że długo ze zrozumieniem kodu by mu nie zeszło. W bashu dorobiłem się tylko niedużego skryptu do łączenia się z Internetem. Świetna robota.