Karta działa poprawnie z MythTV ze sterownikiem do kernela 3.2.0-58-generic-pae (x86),który jest w Ubuntu 12.04 LTS.
Dokupiłem kartę DVBSky S952 i zaczęły się schody. Udało mi się skompilować i zainstalować sterowniki do tej karty (sterownik ze strony producenta na bazie media_build z linuxtv.org). Karta DVBSky działa bez zarzutu, jednak Terratec działa jedynie od przypadku do przypadku. Tzn MythTV 0.25 ją widzi, jednak nie daje się nastawić kanału więcej niż raz (brak locka). Czasem po wyjściu z oglądania TV i włączeniu od nowa udaje się złapać locka, ale dalsze przełączanie programów nie jest możliwe. Karta poprawnie skanuje i wyszukuje kanały, jednak oglądanie TV jest praktycznie niemożliwe. Próbowałem różnych wersji sterowników pod DVBSky ze strony producenta, ale za każdym razem jest to samo.
W dmesg brak jakichkolwiek błędów, karta rozpoznawana jest poprawnie bez względu na to skąd pochodzą moduły sterownika.
W ramach eksperymentu ściągnąłęm najnowsze sterowniki z linuxtv.org (git) i skompilowałem. Na nich karta Terratec zachowuje się identycznie jak na tych z DVBSky (tylko brak obsługi DVBSky).
Próbowałem też wrócić do oryginalnych modułów z kernela i karta działa na nich poprawnie, tylko DVBSky nie trybi (brak obsługi DVBSky).
Wygląda na to, że chłopcy z linuxtv.org coś popsuli

Ktoś się z tym zetknął? Albo może jakieś pomysły jak pożenić sterowniki z dwóch różnych repozytoriów?
Pozdrawiam
--
kamiKAC