Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
tomcioas
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?

Post autor: tomcioas »

Witam.
Przeinstalowałem ubuntu do najnowszej wersji, oczywiście wywaliłem unity, a po zainstalowaniu GNOME, mam nowy wygląd, który również mi się nie podoba. Próbowałem używać GNOME Compiz, ale brakuje mi liter w górnym menu, dziwnie wyświetla tło, ikony i tak dalej i tak dalej. Chciałbym mieć GNOME które było w ubuntu 12.04. Czy jest możliwość takowej instalacji?
norvoles
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?

Post autor: norvoles »

Chciałbym mieć GNOME które było w ubuntu 12.04. Czy jest możliwość takowej instalacji?
Stare Gnome odchodzi do historii i próby uruchamiania go wraz z Compizem to reanimowanie trupa. Na dłuższą metę to się nie opłaca (na Ubuntu).
Masz do wyboru środowiska poniekąd inspirowane starym Gnomem, jak Mate (fork) albo Cinnamon albo w klasycznym stylu jak XFCE, albo przesiadka na "nowe". A jak masz dużo czasu i ochoty, to możesz też zbudować własne środowisko z dostępnych klocków.
tomcioas
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?

Post autor: tomcioas »

No ok. A w takim razie, czy jest możliwość "edycji" tego gnome? Chciałbym żeby kilka rzeczy wyglądało inaczej. Po staremu. Np sposób wyszukiwania wi-fi, paski tytułowe okien (czy jak to się tam nazywa :razz: ). Może na początek tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”