Witam.
Przeinstalowałem ubuntu do najnowszej wersji, oczywiście wywaliłem unity, a po zainstalowaniu GNOME, mam nowy wygląd, który również mi się nie podoba. Próbowałem używać GNOME Compiz, ale brakuje mi liter w górnym menu, dziwnie wyświetla tło, ikony i tak dalej i tak dalej. Chciałbym mieć GNOME które było w ubuntu 12.04. Czy jest możliwość takowej instalacji?
Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?
Stare Gnome odchodzi do historii i próby uruchamiania go wraz z Compizem to reanimowanie trupa. Na dłuższą metę to się nie opłaca (na Ubuntu).Chciałbym mieć GNOME które było w ubuntu 12.04. Czy jest możliwość takowej instalacji?
Masz do wyboru środowiska poniekąd inspirowane starym Gnomem, jak Mate (fork) albo Cinnamon albo w klasycznym stylu jak XFCE, albo przesiadka na "nowe". A jak masz dużo czasu i ochoty, to możesz też zbudować własne środowisko z dostępnych klocków.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Ubuntu 14.04. Jak zainstalować GNOME z 12.04?
No ok. A w takim razie, czy jest możliwość "edycji" tego gnome? Chciałbym żeby kilka rzeczy wyglądało inaczej. Po staremu. Np sposób wyszukiwania wi-fi, paski tytułowe okien (czy jak to się tam nazywa
). Może na początek tyle.