system nie odpala po aktualizacji

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
head85
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86_64

system nie odpala po aktualizacji

Post autor: head85 »

Witam,
jestem tu nowy :]
Mam problem po aktualizacji do najnowszej wersji ubuntu a konkretnie taki, że w ogóle nie odpala.
na zdjęciu jest pokazany napis jaki miga naprzemiennie z kursorem. pokazuję się to już po wyborze między windowsem a ubuntu.
http://zapodaj.net/3102911b7cadb.jpg.html

jakiś miesiąc temu wyskoczyła informacja ze można zaktualizować system do najnowszej wersji, więc długo się nie zastanawiałem i uruchomiłem aktualizację :] i zostawiłem kompa na jakiś czas - nie wiem czy przypadkiem sam się nie wyłączył czy już poprostu musiał się zresetować żeby aktualizacja zadziałała
od tej pory niestety muszę używać z powrotem windowsa :/

jeśli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu to proszę o opisanie go w jak najprostszych krokach ponieważ ubuntu miałem od niedawna i za dużo się nie nauczyłem :]

pozdrawiam

edit:
z akumulatorem laptopa raczej to nie ma nic wspólnego bo wyciągałem go i to samo wyskakuje
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: system nie odpala po aktualizacji

Post autor: bear7 »

A tak trochę precyzyjniej, to jakiej wersji Ubuntu używałeś wcześniej i co rozumiesz przez najnowszą? System również ma w zwyczaju informować o dostępności nowszych pakietów. Wygląd okienek może być podobny.

Poza tym, podaj trochę informacji na temat sprzętu, na którym przeprowadziłeś tą aktualizację. Jak jest to laptop, to podaj markę i model. Podaj, co za karta graficzna siedzi w tym komputerze i czy instalowany był do tej karty zamknięty sterownik od producenta.

Masz dostęp do nośnika instalacyjnego Ubuntu?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
head85
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Re: system nie odpala po aktualizacji

Post autor: head85 »

był 12.04 a aktualizował się chyba do 14.04 - nie zwróciłem szczególnej uwagi na to :]
laptop HP Pavilion dv5 1150ew
Opis karty ATI Mobility Radeon HD 3400 Series
ale czy sterownik jest zamknięty czy nie to niestety nie wiem
może z tego coś wyczytasz
Zainstalowane sterowniki aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Wersja sterownika 8.930.0.0
Plik INF oem26.inf (sekcja ati2mtag_M72)
Sterownik c:\windows\system32\drivers\atikmpag.sys (8.14.1.6248, 319,50 KB (327 168 bajtów), 2011-12-06 03:12)

płytkę instalacyjną załatwię w weekend bo dziś wyjeżdżam i nie zdążę
z gory dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”