Witam,
jestem tu nowy :]
Mam problem po aktualizacji do najnowszej wersji ubuntu a konkretnie taki, że w ogóle nie odpala.
na zdjęciu jest pokazany napis jaki miga naprzemiennie z kursorem. pokazuję się to już po wyborze między windowsem a ubuntu.
http://zapodaj.net/3102911b7cadb.jpg.html
jakiś miesiąc temu wyskoczyła informacja ze można zaktualizować system do najnowszej wersji, więc długo się nie zastanawiałem i uruchomiłem aktualizację :] i zostawiłem kompa na jakiś czas - nie wiem czy przypadkiem sam się nie wyłączył czy już poprostu musiał się zresetować żeby aktualizacja zadziałała
od tej pory niestety muszę używać z powrotem windowsa :/
jeśli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu to proszę o opisanie go w jak najprostszych krokach ponieważ ubuntu miałem od niedawna i za dużo się nie nauczyłem :]
pozdrawiam
edit:
z akumulatorem laptopa raczej to nie ma nic wspólnego bo wyciągałem go i to samo wyskakuje
system nie odpala po aktualizacji
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: system nie odpala po aktualizacji
A tak trochę precyzyjniej, to jakiej wersji Ubuntu używałeś wcześniej i co rozumiesz przez najnowszą? System również ma w zwyczaju informować o dostępności nowszych pakietów. Wygląd okienek może być podobny.
Poza tym, podaj trochę informacji na temat sprzętu, na którym przeprowadziłeś tą aktualizację. Jak jest to laptop, to podaj markę i model. Podaj, co za karta graficzna siedzi w tym komputerze i czy instalowany był do tej karty zamknięty sterownik od producenta.
Masz dostęp do nośnika instalacyjnego Ubuntu?
Poza tym, podaj trochę informacji na temat sprzętu, na którym przeprowadziłeś tą aktualizację. Jak jest to laptop, to podaj markę i model. Podaj, co za karta graficzna siedzi w tym komputerze i czy instalowany był do tej karty zamknięty sterownik od producenta.
Masz dostęp do nośnika instalacyjnego Ubuntu?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86_64
Re: system nie odpala po aktualizacji
był 12.04 a aktualizował się chyba do 14.04 - nie zwróciłem szczególnej uwagi na to :]
laptop HP Pavilion dv5 1150ew
Opis karty ATI Mobility Radeon HD 3400 Series
ale czy sterownik jest zamknięty czy nie to niestety nie wiem
może z tego coś wyczytasz
Zainstalowane sterowniki aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Wersja sterownika 8.930.0.0
Plik INF oem26.inf (sekcja ati2mtag_M72)
Sterownik c:\windows\system32\drivers\atikmpag.sys (8.14.1.6248, 319,50 KB (327 168 bajtów), 2011-12-06 03:12)
płytkę instalacyjną załatwię w weekend bo dziś wyjeżdżam i nie zdążę
z gory dzięki za pomoc
laptop HP Pavilion dv5 1150ew
Opis karty ATI Mobility Radeon HD 3400 Series
ale czy sterownik jest zamknięty czy nie to niestety nie wiem
może z tego coś wyczytasz
Zainstalowane sterowniki aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Wersja sterownika 8.930.0.0
Plik INF oem26.inf (sekcja ati2mtag_M72)
Sterownik c:\windows\system32\drivers\atikmpag.sys (8.14.1.6248, 319,50 KB (327 168 bajtów), 2011-12-06 03:12)
płytkę instalacyjną załatwię w weekend bo dziś wyjeżdżam i nie zdążę
z gory dzięki za pomoc