Devblog o sztucznej inteligencji z materiałami dla studentów

Aaaby..... Ogłoszenia drobne.
kayou
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86

Devblog o sztucznej inteligencji z materiałami dla studentów

Post autor: kayou »

Witam, chciałbym wam zaprezentować devblog programistyczny, który traktuje o sztucznej inteligencji i programowaniu w języku Python.
Na stronie można znaleźć artykuły omawiające różne meta heusystyczne metody optymalizacji, metody klasteryzacji, sposoby generowania tekstu oraz to jak napisać własnego mówiącego chatbota. To wszystko razem z kodami źródłowymi oraz, jeżeli jest taka możliwość z filmami. Następnym gorącym tematem będzie logika rozmyta i antykolizyjny system rozmyty do samochodu wraz z wizualizacją, sztuczne systemy immunoligiczne do optymalizacji oraz seria artykułów pozwalająca zrozumieć sieci neuronowe lepiej, niż wszystkie inne poradniki w internecie!
"Jako atut mogę dodać iż od kilku lat z powodzeniem pracuję i tworzę jedynie na linuxie :)"

Serdecznie zapraszam, zachęcam do "Like'owania", ponieważ treści są często dodawane.

http://jakubniwa.pl
macer
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS

Re: Devblog o sztucznej inteligencji z materiałami dla studentów

Post autor: macer »

Fajny blog, szczególnie zainteresował mnie artykuł o chat-bocie :)
Tylko zrób coś z tymi reklamami, bo to już przesada...

http://i.imgur.com/eCZBMl.jpg

//brezniew: umieszczaj proszę miniaturki lub linki do wiekszych zdjęć.
kayou
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

To były zmiany na szybko z innego systemu reklamowego. Były bezkolizyjne. Przygotowuję nową, czytelniejszą wersję, więc chwileczkę należy poczekać. Jeżeli jest takie zainteresowanie, mogę napisać artykuł o tworzeniu chatbota w oparciu o NLTK, który daje o wiele potężniejsze możliwości, prawie agentowe.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
brezniew
Przyjaciel
Przyjaciel
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86_64

Post autor: brezniew »

Jeśli to "zmiany na szybko" to chyba za wcześnie na takie prezentowanie bloga.
macer
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Post autor: macer »

kayou pisze:To były zmiany na szybko z innego systemu reklamowego. Były bezkolizyjne. Przygotowuję nową, czytelniejszą wersję, więc chwileczkę należy poczekać. Jeżeli jest takie zainteresowanie, mogę napisać artykuł o tworzeniu chatbota w oparciu o NLTK, który daje o wiele potężniejsze możliwości, prawie agentowe.

Pozdrawiam!
Fajnie by było jak byś zrobił :)
Awatar użytkownika
Admc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 13.10
Architektura: x86_64

Post autor: Admc »

Stronka padła:

Kod: Zaznacz cały

Warning: pg_connect(): Unable to connect to PostgreSQL server: could not connect to server: Connection refused Is the server running on host "localhost" and accepting TCP/IP connections on port 5432? in /var/www/devblog/db/db.php on line 14 Warning: pg_last_error(): No PostgreSQL link opened yet in /var/www/devblog/db/db.php on line 16 Fatal error: Call to a member function Get() on a non-object in /var/www/devblog/libs/subs.php on line 49 
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
kayou
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Już problem załatwiony.
W tym temacie opisałem problem, oraz jego rozwiązanie:
viewtopic.php?f=133&t=149285

-- 28 sie 2011 09:48 --

Od ostatniego czasu na stronie pojawiło się trochę nowych treści m.in.:
- opis działania strategi ewolucyjnych
- wizualizacja działania perceptronu z wykozystaniem PyQt4 oraz portowaniem canvansa matplotliba(żeby nie było za łatwo)
- Opisanie algorytmu gazu neuronowego
W dziale z filmami:
- animacja działania metaheurystyki niedawno przeze mnie opracowanej (możliwe, że nie ktoś wcześniej to badał, lecz nie mogę znaleźć tego w literaturze)
- wizualizacja "autka" sterowanego logiką rozmytą
- wizualizacja symulacji fizycznych (matplotlib + scipy)
- seria filmów ukazujących ewolucję projektu (dla rozrywki) traktującego o uczeniu sieci neuronowych za pomocą mojej nowej metaheurystyki. Dokładniej uczone są sieci neuronowe sterujące pszczołami, których zadaniem jest zebranie jak największej ilości nektaru z kwiatów
- Animacja uczenia sieci neuronowej
W dziale ze źródłami można zaleźć podstawkę do algorytmów aglomeracyjnych, klasyfikacji oraz klasteryzacji, która implementuje kilka przydatnych klas takich jak CPoint, CCluster, CMetric, CDistance oraz CHelper z wykożystaniem numpy oraz matplotliba.

Na dniach zostanie dodane:
- segmentacja oraz kompresja obrazu z wykorzystaniem algorytmu gazu neuronowego, wstęp do logiki rozmytej, coś o teorii gier oraz pisaniu własnego programu do gry w GO.

Serdecznie zapraszam do odwiedzania strony, komentowania, wytykania błędów, dawania propozycji. Z chęcią dokładniej wytłumaczę to co jest niejasne, bądź niezrozumiałe. Polecam także subskrybowanie kanału RSS lub Like'owanie Facebookowego fun-page stronki, gdyż pojawiają się tam na bierząco informacje o nowych treściach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica ogłoszeń”