Witam, kilka dni temu kupiłem ww netbooka. Wszystko było OK ale postanowiłem zainstalować sterowniki do grafiki ze strony producenta (sądziłem że może będę miał większą wydajność w grach przez Wine

). Usunąłem przez Synaptic pakiet fglrx (to są sterowniki, jeśli dobrze myślę) bo instalator Catalysta nie chciał iść dalej. Zainstalowałem najnowszą paczkę ze strony AMD, restart i teraz mam znak wodny AMD Unsupported hardware w prawym dolnym rogu. Myślałem że sobie z tym poradzę bo kiedyś nawet coś o tym czytałem. Znalazłem kilka tematów odnośnie tego problemu ale dotyczą one wbudowanych sterowników. Próbowałem rozwiązania z pewnym skryptem ale on podmienia coś w sterowniku fglrx a tego usunąłem i skrypt nie działa

. Na początku chciałem zainstalować stery przez Dodatkowe sterowniki ale po pobraniu wyskakiwał błąd że nie może ich zainstalować i dlatego zdecydowałem się na te od AMD. Pytanie moje jest takie czy mogę teraz doinstalować pakiet fglrx tak żeby móc uruchomić ten skrypt i żeby system mi nie padl?

Lub może w ogóle zrezygnować z tych zamkniętych sterowników ale przyznam że chciałbym jedynie pozbyć się tego komunikatu...
Z góry dzięki.