Bladur Gate Enhanced Edition

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
Awatar użytkownika
orsonik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Bladur Gate Enhanced Edition

Post autor: orsonik »

Hej

Jesteście również maniakami Balurda tak jak ja? Pamiętacie te nie przespane noce :p i to rewelacyjne tłumaczenie na rodzimy język eh to były piękne czasy. Aktualnie Baldur wraca na niemal że wszystkie platformy oczywiście nie ma wzmianki o linuxie. Możemy to zmienić w kupie siła :p piszcie posty na oficjalnym forum Badurs Gate Enhanced Edition dokładnie w tym wątku http://forum.baldursgate.com/discussion ... ment_85524 Czy warto? Na pewno tak wysoka rozdzielczość nowe postacie nowe przygody i ponad 400 poprawek chyba samo mówi za siebie. Ponadto czuje że na tym nie będzie koniec.
Cubensis
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Re: Bladur Gate Enhanced Edition

Post autor: Cubensis »

Człowieku, Baldur na GemRB i Wine chodzi zajebiście. Ten projekt to próba wyciągnięcia kasy od durnych fanów (jak nie wierzysz, to poczytaj o procesie tłumaczenia tego "dzieła" na nasz rodzimy język).
Awatar użytkownika
orsonik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04

Post autor: orsonik »

Wine i Windowsowi mówię duże NIE.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakt:

Post autor: Jusko »

Zawsze pozostaje GemRB, który jest natywny :) Nie wiem jednak jak Baldurs Gate, lecz Planescape: Torment - działa, ale jednak pewne rzeczy nie działały do końca jak miały, toteż nie wyszedłem dalej niż za kostnicę (było to jednak z rok temu, więc...). Baldurs Gate nie poznałem nigdy (jakoś nie było po drodze, ogrywałem Fallout 2), toteż jeśli wersja Linuksowa powstanie autentycznie i nie będzie droższa niż 100zł, to może się skuszę. Minus - pierwszy Baldur podobno świetnie spolszczony, tu będzie wszystko w EN, toteż chyba wolałbym męczyć oryginał pod Wine.
Danger
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Post autor: Danger »

Witam.
Też jestem fanem Baldur's Gate i pomimo tego, że posiadam poprzednie części Baldura skusiłem się na Baldur's Gate: Enhanced Edition. Niestety gra nie działa na windowsie ( gra nie współpracuje z Intelem). Zainstalowałem Baldura na Ubuntu 12.04 przez wine. Niestety w grze nie mam tła (widać samych bohaterów). Proszę o podpowiedź co zainstalować, aby wszystko było ok. Dzięki za pomoc i przepraszam za nieprofesjonalny język.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”