bear7 pisze:
Przeterminowana? I stwierdziłeś to po dacie utworzenia artykuły, czy terminie przydatności?
Na podstawie wymienianych systemów jak WIndows 2003 i bardzo nieaktualnych wersji programów? Raczej dla kogoś bez dużego doświadczenia ciężko zrobić to z nieaktualnymi lub "średnio aktualnymi" informacjami.
bear7 pisze:Szukasz najlepszego rozwiązania, czy najtańszego? Bo (jak zaglądniesz do powyższego sznurka i przeczytasz pierwszy akapit, to się dowiesz jaki jest ku temu powód) darmowe (poza Windowsem) i najlepsze rozwiązanie, to postawienie nowej instalacji na Virutalboxie.
Chyba oczywiste, że nie poszukuję rozwiązania, które wymaga płatnych programów.
bear7 pisze:Może oczekiwania zbyt duże...
Z całą pewnością ponad podanie 1 niesprawdzonego linka. Liczę na wyjaśnienie jak to zrobić, a nie zalinkowanie wyników google.
bear7 pisze:
... albo pomieszanie pojęć. Czy ty czasami, nie masz na myśli po prostu udostępniania dysku/partycji Windows dla Ubuntu?
Mam na myśli to, co piszę. Chodzi mi o wirtualizację Windowsa z mojego dysku twardego wraz ze wszystkimi danymi i aplikacjami na nim.
bear7 pisze:
Jak chcesz mieć dostęp do plików na partycji z Windowsem z poziomu Ubuntu, to zbyt wiele nie musisz robić. Jeżeli chodzi o aplikacje (programy), to radzę szukać odpowiedników -programy z Windowsa, nie będą działać natywnie na Linuksie
Odnoszę jednak wrażenie, że na zwirtualizowanym Windowsie programy powinny działać.
Jeśli kolejna odpowiedź ma być ciągiem cytatów z mojej wypowiedzi, bardzo proszę o jej pominięcie. Czy to wnosi cokolwiek do tematu? Ja osobiście uważam, że nie. Tak samo jak podważanie, czy rzeczywiście "chodzi mi o to o czym napisałem".
W dalszym ciągu oczekuję w miarę szczegółowej odpowiedzi. Samo googlowanie nie daje zbyt dużo, bo albo poradniki są zbyt ogólnikowe/ciężkie do zrozumienia, albo poruszają inne tematy.