Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu
Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu
Czesc. Zawsze po wlaczeniu sie wygaszacza musze restartowac komputer. Wczesniej mialem czarny ekran i kursor myszki po wlaczeniu sie wygaszacza teraz po ktorejs aktualizacji po ruszeniu myszka pojawia mi sie ekran logowania, ale nie moge sie zalogowac bo nic nie dziala i musze restartowac kompa. Raz wszedlem w ustawienia i po wybraniu jasnosc i blokada komputer sie zawiesil. To jeszcze nie wszystko. Ostatnio kilka razy zdarzylo mi sie, ze po zalogowaniu pokazuje mi sie pulpit ale bez zadnych folderow, ktore tam mam i nie jestem w stanie niczego uruchomic, czy nawet przesunac kursor. I znowu restart. Co sie dzieje. Dodam, ze jest tak od kiedy zaktualizowalem system do nowszej wersji. Pomocy
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu
Jaki masz komputer? Jaką masz kartę graficzną? Jakiego używasz sterownika dla tej karty? Co przemawia za aktualizacją do nowszej wersji?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Re: Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu
Dell Inspiron 17R 5737 grafika Radeon HD 8870M sterownik wlasnosciowy amd fglrx-updates
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
Sprawdź na innym koncie.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

Na innym koncie dzieje sie to samo. Teraz po ostatniej aktualizacji pojawil sie nowy problem. Komputer notorczywie zawiesza sie przy wlaczaniu filmikow lub trybie pelnoekranowym, jesli tego nie dotykam dziala. Zmienialem sterowniki grafiki na wszystkie dostepne w oprogramowanie i aktualizacja i dzieje sie to samo. Zapomnialem dodac o braku dzwieku na wyjsciu jack