AP na kabel wkręcany

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
kamaz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

AP na kabel wkręcany

Post autor: kamaz »

witam mam taki mały problem a mianowicie chce postawić WiFi w domy tyle że mam neta radiowego i kabel z anteny jest wkręcany do karty sieciowej w PC a nie wiem czy sa AP które mają takie wejścia.

Chce żeby to mniej więcej wyglądało tak( sorry za moje umiejętności rysownicze ):
Obrazek

Gdyby ktos mi podał przykładowy AP który to obsługuje to bedę bardzo wdzięczy
jawojx

Odp: AP na kabel wkręcany

Post autor: jawojx »

Wszystkie karty wi-fi montowane w AP potrafią nadawać jak i odbierać sygnał jak by nie było w większości przypadków to te same urządzenia na mini-pci jak w laptopach .
Ale czy AP czy router z AP mają odpowiednie oprogramowanie ? , musi być coś w rodzaju APclient , u mnie nazywa się to Station-Infrastructure .Jeżeli masz urządzenie które można przełączyć w tryb odbioru , to podłączasz do niego inny AP i nim przekazujesz dalej sygnał .Można to zbudować na starym komputerze wykorzystując dwie karty wi-fi ( ale stawiać taki piec w domu ) lepsza jest ta pierwsza metoda .
kamaz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Co do zabawy to sobie poradze ale przeglądająć allegro nie znalazłem żadnego zdjęcia tyłu AP a chodzi mi tylko o info czy istnieją AP do którego się wkręca kabel.
BarakaPL
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Kontakt:

Post autor: BarakaPL »

W zasadzie kazdy apek ma zlacze SMA do wkrecenia anteny. Niestety tylko jedno..wiec aby moc nadawac dalej na dom musisz podpiac drugiego apka..

Ten pierwszy to musial by byc Ovislink WL-5460AP bo dziala w trybie karty czyli Infrastructure..wiec nie bedzie zadnego problemu z podlaczeniem do glownego AP.

Drugi apek to juz dowolnosc.
kamaz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

aha no to już wszystko wiem wielkie dzięki Panowie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”