Powitanie

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
stille
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: stille »

elo ziomy i ziomalki :D

ja nie mialam wyboru, mniej wiecej w lutym tego roku dostalam laptopa z linuksem. na poczatku byla to dla mnie zaj...scie czarna magia. na szczescie zainstalowano mi programy ktore chcialam, nauczono obslugi i tak oto sobie pykam. nie twierdze ze zasob wiedzy mi urosl, bo dalej wiem dosc niewiele. do tego problem mam natury takiej ze mam oprogramowanie w wersji anglojezycznej, i jak chce cos zrobic/sprawdzic to musze pytac zorientowanych linuxowo znajomych :D

na forum zarejestrowalam sie wczoraj, tak sobie przegladalam fragmentarycznie, to ja wogole nie wiem o czym wy piszecie. mam jednak nadzieje ze z czasem cos wpadnie do mej glowy i korzystanie z dobrodziejstw linuxa nie bedzie horrorem i przerazeniem, a przyjemnoscia.

pozdrawiam wszystkich ;)

stille :D
... tak?! :>
sebecco
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Powitanie

Post autor: sebecco »

Witam :)

Jako, że z UBUNTU mam do czynienia od dziś (od 12:30) to na samym początku chciałem się przedstawić i przywitać (robię to tu w HP, gdyż nie znalazłem jeszcze odpowiedniego działu dla nowych forumowiczów).

Nazywam się Sebastian, w sieci występuję jako 'sebecco'. Jestem z Malborka (Krzyżakowa). Zawodowo: belfer od poligrafii ;) . Zainteresowania: własne miasto, typografia, a nwet komputery i tematyka uzależnienia od komputera i internetu ;)

PS: pierwszy mój post znajduje się w dziale komunikatory (gaim-tlen): chciałbym ten plugin odinstalować... więc jakby ktoś mógł pomóc...
Kaileena
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Kaileena »

heja.
też jestem nowa na forum ; p.

z linuxem miałam do czynienia już 2 lata temu, kiedy to zainstalowałam go na swoim komputerze, lecz klasycznie po kilku dniach wymiękłam i zainstalowałam z powrotem windows'a. jednak jakieś pół roku temu postanowiłam znów zacząć od nowa przygodę z linuxem, więc zainstalowałam go najpierw na jednym z komputerów i wytrzymałam. teraz czas przyszedł na drugi ;).
Awatar użytkownika
qbsiu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Post autor: qbsiu »

[quote="Kaileena"]heja.
też jestem nowa na forum ]
Trzymamy kciuki!! :mrgreen:
franka n
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.04
Kontakt:

Post autor: franka n »

To może ja też powiem "hello" :D

Ubuntu mam mniej więcej od 2 w nocy dzisiejszego dnia i już (a nie po tygodniu, jak było gdzieś wyżej :)) mam myśli "po cholerę mi to, przecież mam Windowsa". Ale nie! Nie dam się :grin: Chociaż Windowsa na razie zostawię...

Mam nadzieje, że na tym forum znajdę pomoc (w sumie już mi pomagają), bo inaczej cienko siebie widzę :P

Pozdrawiam nowych i starych userów K\X\Ubuntu

franka n
Awatar użytkownika
kamilb
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Kontakt:

Post autor: kamilb »

Trochę czasu już minęło, ale witam :mrgreen:

Pierwsze płytki (wtedy jeszcze 5.10) zamówiłem przez ShipIT ze dwa lata temu, gdy w Komputer Świat Ekspert była wzmianka, że można je dostać za darmo.
Zawsze to legalny system pod ręką, także się skusiłem ;-)

Odpaliłem LiveCD, komputer bardzo mielił. Ogólnie pomyślałem "Linux, fajna sprawa" i.. płyta poszła w kąt.

Minął rok, wyszedł Dapper i coś mnie tknęło - pasuje to sprawdzić.
Wszystko ładnie, zrobiłem partycje jak należy, choć to ciągle czasy, gdy z przerażeniem patrzyłem, że instalator woła gdzie zamontować "/" (wtf:?:).

Tydzień-dwa, przeglądanie forum, configi, nieudana próba instalacji Beryla, ale - to mnie kręci... :mrgreen:

Rozkręciłem się na dobre przy 6.10, nawet z żalem zainstalowałem 6.12 - zawsze lubię wszystko od nowa zamiast upgrade i backup. Później 7.04, beryl działał, conky, terminal i... a właśnie, najbardziej lubię terminal :roll:

Aktualnie, z przymusu (Adobe CS3 i Nokia PC Suite) siedzę na Window|sie. Ale wyglądem przypomina Mac OS X Leopard ! :tes:

W ciągu miesiąca, może dwóch znowu zainstaluje Ubuntu.
Zdecydowałem, że wytrzymam z Photoshop CS, Dreamweaver 8 i innymi trialami :craz:
Myślę, czy czekać na 7.11/7.12 (?) czy raczej na oficjalnego Gutsy'ego 7.10 - jakoś lubię wszystko sam instalować i ustawiać :whis: Więc.. w październiku na U 7.10.

Po więcej informacji zapraszam na http://kamilb.info -> b.log -> "a może znów linux?" ;-)

Pozdrawiam
Toshiba A200-1FJ (PSAE3E-01M00XPL)  Mac OSX86 10.5.6 (iDeneb1.4)
 CPU C2D T7100 1.8GHz  RAM 2GB DDR2 667MHz  GPU X3100 QE/CI
speede19
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Kontakt:

Post autor: speede19 »

Witam wszystkich !
Jestem nowym użytkownikiem ubuntu.
Witam wszystkich na forum i liczę na Waszą pomoc w razie problemów ;-)
Pozdrawiam
speede19
rohimir
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: rohimir »

Witam. Ubuntu mam od 3 miesięcy ale jestem poraz pierwszy na forum. Brak netu. Dalej go nie mam ale dobrze sobie radzę z 7.04. Muszę sie tylko nabiegać z pendrive. Wielkie dzięki tym, których czytałem nie raz. Dzięki wam moje ubuntu chodzi jak F1.
.::LFF:..
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: .::LFF:.. »

Witajcie użytkownicy Ubuntu!
Od kilku miesięcy mam linuksa i takie forum to prawdziwa skarbnica wiedzy.
Respect for You. :grin:
abd3mz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: abd3mz »

Witam wszystkich!
Choć zarejestrowałem się jakiś czas temu, to kilka dni temu zmieniłem nicka, więc wszystko zaczynam od początku...
Zapraszam do słuchania audycji Astrolog na antenie Radia Aktywnego w środy od 20 do 21. Link do forum w moim profilu: www.forum.radioastrolog.pl
Nikola
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: Nikola »

Melduję się:) (Chociaż już trochę pomęczyłam to forum:P)
nemo_77
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Odp: Powitanie

Post autor: nemo_77 »

Cześć wszystkim ,na forum jestem już od pewnego czasu tylko nic nie pisałem:).Obecnie używam Ubuntu 7.10 ,Linuksa poznawałem od podstaw i nadal poznaje.Wszystko co się dowiedziałem i nauczyłem (jeszcze wiele muszę się uczyć;)) zawdzięczam temu forum,przewodnikowi po Ubuntu,Google:D.Cieszy mnie fakt ze przybywa nam nowych użytkowników.Mam nadzieje ze wielu skorzysta z zawartej tu wiedzy oraz wniesie coś od siebie,czego życzę sobie i innym :)
Pozdrawiam.
ania17
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: ania17 »

Witam! Na forum siedzę już prawie 1,5 roku. Ale dopiero teraz założyłam własne konto. Wcześniej żerowałam na koncie mojego chłopaka :)
No co!
Po co mam psuć sobie reputacje zadając NOOBowskie pytania <lol>
Pozdrawiam!
krzyskup
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: krzyskup »

Witajcie!
Przed kilkoma chwilami zarejestrowałem się na forum, a teraz właśnie instaluję ubuntu 7.10. Mam nadzieję, że podołam trudom obsługi nowego systemu i pozostanę przy tym wyborze aż do momentu, kiedy będę mógł obyć się na samym ubuntu, bez windowsa.
Na marginesie - nie jest to moje pierwsze spotkanie z linuksem... dawno, dawno temu próbowałem zainstalować RedHata 5 na partycji Windy. Przywracanie podstawowych funkcji kompa zajęło mi dwa dni ;) To była moje pierwsza całkiem samodzielna instalacja systemu. Tylko czemu nikt wcześniej mi nie powiedział, że dzieląc dysk na partycje, tracę zawarte w nich dane? A teraz małe wyłączenie:
Gdybym zapytał o coś, co było (postaram się nie), przepraszam. Gdybym napisał głupotę - również. Gdybym zwalił oba systemy - no cóż...

pozdrawiam serdecznie,
krzyskup
api
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10

Post autor: api »

Czcijmy Razem Wielkiego Pingwina
kubsztyk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Kontakt:

Post autor: kubsztyk »

no dobra, zarejestrowalem sie parenascie dni temu, ale moglbym sie w koncu przedstawic ;) jestem uzytkownikiem ubuntu od jakiegos roku. początkowo dostałem oryginalną płytkę z dapper drake'm 6.06 od mojego nauczyciela informatyki w liceum (a propo teraz jestem w klasie trzeciej, maturalnej :P). spodobal mi sie ten system, przede wszystkim dlatego, ze sam z siebie sie nie wiesza, tak jak winda, jedynie sporadycznie jakis programik moze sie zawiesic. poza tym jest bezpieczny i "czuc w nim" ten RAM, ktory sie ma ;) teraz uzywam 7.04 feisty fawn i rowniez jestem zadowolony :)
Najpierw sprawdzę na google, zanim zacznę zawracać ****...
Guen
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Kontakt:

Post autor: Guen »

Witam! ;)
Ostatnio zarejestrowałam się na forum, aczkolwiek przeglądam zasoby i korzystam z rad tu zawartych juz od jakiegoś czasu. Forum nie jest moim pierwszym kontaktem z Linuksem, używam tego systemu od kilkunastu miesięcy. Moja względna znajomość dystrybucji sprowadza się głównie do Mandrivy i Ubuntu 7.04 i 7.10, nie licząc prób z różnymi live cd. Obecnie posiadam Gutsy Gibbona i jestem z niego bardzo zadowolona :D. Jestem w klasie I liceum, profil mat fiz. Lubię muzykę, głównie metal, science fiction i fantasy, anime. I to by było na tyle..
Pozdrawiam :)
kubsztyk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Kontakt:

Post autor: kubsztyk »

hmmmm... ja tez profil mat-fiz, tylko 3 klasa :D i metal tez lubie, ale nie tylko ;)
Najpierw sprawdzę na google, zanim zacznę zawracać ****...
se(no)ba
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Fluxbox

Powitanie

Post autor: se(no)ba »

witam wszystkich serdecznie!
już myślałem że nie znajdę działu powitań :)

wziąłem się dzisiaj za testowanie Ubuntu i mam nadzieje że zostanie on na stałe na moim dysku ;)

do tej pory jakoś mnie trzymały jedynie distro ze stajni Red-Hata (jednak się zraziłem dzisiaj do Fedory 8 ) no i Debian.

Sprawdźmy więc i Ubuntu skoro i to z debiana ;)
obraz płyty się już ściąga i za niecałą godzinę startujemy
greg45
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Kontakt:

Post autor: greg45 »

Witam.
Ubuntu testuje od wersji 6.06 z małymi przerwami. Od 7.04 już chyba zostanie jedynie słuszny system.(XP mam legalny ale go niecierpię).Mój nik greg45 powinien być 50,bo tyle mam lat.Na tym forum jest wszysto co potrzebne jak używa się szukaj,bez was byłoby ciężko.Pozdrawiam wszystkich.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”