deinstalacja PDF Studio
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
deinstalacja PDF Studio
Jakiś diabeł mnie podkusił aby zainstalować pdf studio bo coś mi się w pdf editor nie podobało. Teraz to nieszczęsne pdf studio chcę wyrzucić ale nie mam pojęcia jak dokonać deinstalacji. Instalacja dokonała się przez uruchomienie ściągniętego skryptu powłoki setup620.sh komendą sh ./setup620.sh. W menu startowym brak uninstalla, program nie pojawił się w dodaj/usuń programy.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
Odp: deinstalacja PDF Studio
Wejdź do katalogu /opt tam masz kolejny katalog bodajże o nazwie "PdfStudio" znajduje się tam skrypt który pozwala na odinstalowanie programu z systemu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
Niestety w /opt nie mam katalogu PDFStudio
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
to zainstaluj ten program jeszcze raz obserwując gdzie wszystko się instaluje. Albo wyszukaj katalogu o podanej nazwie u siebie na dysku.
Co w tym dziwnego? Narzędzie Dodaj/Usuń jest nakładką graficzną na menedżera pakietów, a menedżerem pakietów wykonasz czynności jedynie na pakietach instalacyjnych. To tak jakbyś próbował zainstalować ten skrypt przez dpkg. GNU/Linux to nie Windows, nie występuje tu "nadmiar wpisów" po usuwania oprogramowania, tak więc możesz ręcznie przenieść cały katalog programu do kosza. Musisz jedynie wiedzieć gdzie dana aplikacja się znajduje.kafffka pisze:program nie pojawił się w dodaj/usuń programy.