deinstalacja PDF Studio

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
kafffka
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

deinstalacja PDF Studio

Post autor: kafffka »

Jakiś diabeł mnie podkusił aby zainstalować pdf studio bo coś mi się w pdf editor nie podobało. Teraz to nieszczęsne pdf studio chcę wyrzucić ale nie mam pojęcia jak dokonać deinstalacji. Instalacja dokonała się przez uruchomienie ściągniętego skryptu powłoki setup620.sh komendą sh ./setup620.sh. W menu startowym brak uninstalla, program nie pojawił się w dodaj/usuń programy.
Spox5
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS

Odp: deinstalacja PDF Studio

Post autor: Spox5 »

Wejdź do katalogu /opt tam masz kolejny katalog bodajże o nazwie "PdfStudio" znajduje się tam skrypt który pozwala na odinstalowanie programu z systemu.
kafffka
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86_64

Post autor: kafffka »

Niestety w /opt nie mam katalogu PDFStudio
Spox5
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS

Post autor: Spox5 »

to zainstaluj ten program jeszcze raz obserwując gdzie wszystko się instaluje. Albo wyszukaj katalogu o podanej nazwie u siebie na dysku.
adrikux

Post autor: adrikux »

kafffka pisze:program nie pojawił się w dodaj/usuń programy.
Co w tym dziwnego? Narzędzie Dodaj/Usuń jest nakładką graficzną na menedżera pakietów, a menedżerem pakietów wykonasz czynności jedynie na pakietach instalacyjnych. To tak jakbyś próbował zainstalować ten skrypt przez dpkg. GNU/Linux to nie Windows, nie występuje tu "nadmiar wpisów" po usuwania oprogramowania, tak więc możesz ręcznie przenieść cały katalog programu do kosza. Musisz jedynie wiedzieć gdzie dana aplikacja się znajduje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”