Pidgin-połączenie z protokołami

Jak się dogadać?
Awatar użytkownika
namruf15
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Pidgin-połączenie z protokołami

Post autor: namruf15 »

Witam. Mam problem z Pidginem. Otóż nie łączy się on z żadnymi wybranymi przeze mnie protokołami (gadu-gadu,jabber). Przy pierwszym połączeniu, kiedy konfiguruje konta wszystko jest dobrze, lecz kiedy go wyłącze i włączę łapie taką jakby swoistą zawiechę. Ikonki protokołów są szare, przy statusie mam cały czas (Oczekuję...), nie mam wyświetlonej listy kontaktów (którą wcześniej zaimportowałem) a przy opcjach do danego protokołu widnieje "Brak dostępnych akcji". Żeby komunikator zaczął działać wyrzucam folder .purple, lecz niestety problem się powtarza.

Posiadam wersję 2.6.2 a z internetem łączę się poprzez Linneta. Posiadam wersję Ubuntu 9.10.

Cos podobnego przydarzyło się użytkownikowi Solve tutaj: viewtopic.php?t=99954
Jednak w moim przypadku wyłączeniu opcji "Wyłącz sieć" w network managerze nie pomaga (sama komenda tam przedstawiona na wyłączenie całego managera u mnie nie działa, a jestem świeżym użytkownikiem Ubuntu więc nie wiem jak może ona wyglądać u mnie).

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam :).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”