W Ubuntu zainstalowałem Firefox 3.6 i plugin ql. Wszystko działa poprawnie w Quake Live do pewnego momentu, potem jest cisza. Na Windowsie tak się nigdy nie działo. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem ??:|
Kod: Zaznacz cały
sudo alsa force-reload
Ja dostaje taki komunikat:Admc pisze:Kod: Zaznacz cały
sudo alsa force-reload
sudo: alsa: command not found
Program alsa nie jest obecnie zainstalowany. Można go zainstalować wpisując:
sudo apt-get install alsa-base
killall pulseaudio
autospawn = no
U ciebie też po tym pulseaudio nie wstaje razem z systemem ?krlc pisze: trzeba jednak pamiętać o wyłączeniu autospawnu dla pulseaudio w pliku /etc/pulse/client.conf (inaczej z powyższej komendy nie ma żadnego pożytku). Czyli edytujemyi usuwamy średnik na początku linii.Kod: Zaznacz cały
autospawn = no
U mnie w startowych jest zahaczony system dźwięku pulseaudio a pomimo to nie wstaje,ale to w sumie jest na plus bo po uruchomieniu systemu odpalam ręcznie pulseaudio nie kombinując już ze skypem.krlc pisze:Tak, zapomniałem o tym. Dodałem w System-Preferencje-Programy Startowe pulseaudio i problem rozwiązany.
#!/bin/bash
sleep 60
pulseaudio --start
bash /sciezka/.pulseadio_start
krlc pisze: Jaka tam jest komenda wpisana?
OK. pliczek już mam,jednak nie startuje automatycznie. Jak odpalę ręcznie,to po 60 sec. pulseaudio startuje.Coś nie tak z tym :krlc pisze:D
Zapisujesz jako np. .pulseaudio_start i do programów startowych dodajesz:Kod: Zaznacz cały
bash /sciezka/.pulseadio_start
próbowałemkrlc pisze: Co do pomysłu ze skypem to pewnie się da, nie wiem jak
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości