yven pisze:U mnie jest to samo z tym sterownikiem. Moduły się ładują, sieci są widoczne. Nie da się podłączyć jeśli sieć jest zabezpieczona WPA. Po usunięciu szyfrowania komputer się łączy do sieci. Przy jądrze generic z przy tych modułach nie ma problemu z połączeniem.
Najprawdopodobniej używacie Panowie wtedy sterników własnościowych ... a Ja użyłem na razie eksperymentalnie (nie mam gdzie tego sprawdzić) najnowszych sterowników otwartych ... tu chodzi o ustalenie, jakie moduły działają i jakie blacklist`ować na danej konfiguracji.
Co do kerneli ... właśnie eksperymentuje z 3 wersjami atom i K8 ... być może będzie mocniejsza rewolucja ... testuje m.in. patch
Mike`a Galbraith`a [RFC/RFT PATCH v3] sched: automated per tty task groups, czyli tzw. 200 cudownych linijek kodu

... udało mi się już tak dopasować konfiguracje kernela, że widać pozytywne efekty - dość trudno to było dopasować muszę przyznać = minimalne różnice w konfiguracji skutkowały olbrzymimi stratami ... ale już prawie udało mi się zbudować kernel oparty o w/w patch + CFS + BFQ, który responsywnością nie ustępuje połączeniu BFS+BFQ

... testuje też patch-set
plus_vX_zcache_coordinate-flush_inode-integrity by
kernelOfTruth, to w zasadzie w pewnym stopniu konkurent patch-set`u ZEN ... choć muszę nauczyć się wykorzystywać drzemiące w nim możliwości ... to pewnie zajmie mi do miesiąca czasu. Zatem mam gotowe
kernel 12.3 oparte jeszcze na "starej" architekturze, ale
szybsze od 12.2, w tym 12.3 K8 już z działającym w pełni AppArmor ! (na atoma jeszcze chyba nie czas - muszę to w większym stopniu zoptymalizować). Zobaczę zatem, jak mi pójdzie z testami "nowości" jeśli uznam, że nie mogą jeszcze "iść do ludzi": wypuszczę 12.3 lub jego ewolucje.
Pozdrawiam