Witam.
Na ile sposobów nie próbuję, kończy się tak:
- odpalanie z płyty:
Kod: Zaznacz cały
krystian@Krystian:/media/cdrom0$ ./instalator_ua-linux.run
bash: ./instalator_ua-linux.run: Brak dostępu
krystian@Krystian:/media/cdrom0$
Przekopiowanie zawartości płytki na dysk:
Kod: Zaznacz cały
krystian@Krystian:~/Desktop/instalator$ ./instalator_ua-linux.run
Copying to a temporary location...
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Unreal Antologia - Linux......................................................................................................................................................................
krystian@Krystian:~/Desktop/instalator$
Czy ktoś z Was miał/ma podobnie? Jak sięgam jeszcze do wersji Fedory 14, czyli poprzednia sprzed paru miesięcy, instalator działał tam bezpośrednio z płyty, jak i dysku (niestety wraz z wprowadzeniem Fedory 15, developerzy ustalili sztywny limit - poniżej 640MB RAM instalator się nie uruchomi i koniec, nie zainstalujemy distra, więc musiałem odpaść i wróciłem do Debiana Testing). Pytam tutaj, bo nie wiem jak Wy, ale ja na Wupra postawiłem nieco krzyżyk - jego(?) TuxPlay nieco zamarł, forum sklepu leży od długiego czasu wysypane, on sam nie odzywa się w internecie, klienci wpłacili pieniądze za gry nie mogąc się skontaktować i czekają (z tego co pisze gdzieś na forum). Nie wiem - właściciel może zwinął biznes lub coś się stało - nie mam zamiaru snuć teorii spiskowych. Reasumując - czy ktoś ma podobnie, albo po prostu miał sytuacje, iż nie odpalał się instalator danej gry/aplikacji na tej samej zasadzie i zaradził temu? Zarówno instalator jak i system są x86, więc nie pomyliłem żadnych architektur (czasem normalne było, że instalor x86 nie działał na x86_64).