Unreal Antologia ( instalator Wupra) - nie działa. Czy ktoś ma podobną sytuację?

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Unreal Antologia ( instalator Wupra) - nie działa. Czy ktoś ma podobną sytuację?

Post autor: Jusko »

Witam.

Na ile sposobów nie próbuję, kończy się tak:

- odpalanie z płyty:

Kod: Zaznacz cały

krystian@Krystian:/media/cdrom0$ ./instalator_ua-linux.run 
bash: ./instalator_ua-linux.run: Brak dostępu
krystian@Krystian:/media/cdrom0$ 
Przekopiowanie zawartości płytki na dysk:

krystian@Krystian:~/Desktop/instalator$ ./instalator_ua-linux.run 
Copying to a temporary location...
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Unreal Antologia - Linux......................................................................................................................................................................
krystian@Krystian:~/Desktop/instalator$ 
Czy ktoś z Was miał/ma podobnie? Jak sięgam jeszcze do wersji Fedory 14, czyli poprzednia sprzed paru miesięcy, instalator działał tam bezpośrednio z płyty, jak i dysku (niestety wraz z wprowadzeniem Fedory 15, developerzy ustalili sztywny limit - poniżej 640MB RAM instalator się nie uruchomi i koniec, nie zainstalujemy distra, więc musiałem odpaść i wróciłem do Debiana Testing). Pytam tutaj, bo nie wiem jak Wy, ale ja na Wupra postawiłem nieco krzyżyk - jego(?) TuxPlay nieco zamarł, forum sklepu leży od długiego czasu wysypane, on sam nie odzywa się w internecie, klienci wpłacili pieniądze za gry nie mogąc się skontaktować i czekają (z tego co pisze gdzieś na forum). Nie wiem - właściciel może zwinął biznes lub coś się stało - nie mam zamiaru snuć teorii spiskowych. Reasumując - czy ktoś ma podobnie, albo po prostu miał sytuacje, iż nie odpalał się instalator danej gry/aplikacji na tej samej zasadzie i zaradził temu? Zarówno instalator jak i system są x86, więc nie pomyliłem żadnych architektur (czasem normalne było, że instalor x86 nie działał na x86_64).
[r4]
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Re: Unreal Antologia ( instalator Wupra) - nie działa. Czy ktoś ma podobną sytuację?

Post autor: [r4] »

Odpal jeszcze raz instalator z parametrem --help i sprawdź, czy występują opcje --keep oraz ewentualnie --target. To powinno pozwolić Ci wypakować instalator z archiwum i uruchomić go jako drugą fazę instalacji.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

Re: Unreal Antologia ( instalator Wupra) - nie działa. Czy ktoś ma podobną sytuację?

krystian@Krystian:~/Desktop$ ./instalator_ua-linux.run --keep 
Copying to a temporary location...
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Unreal Antologia - Linux......................................................................................................................................................................
Usage: /home/krystian/.setup3781 [options]

Options can be one or more of the following:
   -b path  Set the binary path to <path>
   -h       Display this help message
   -i path  Set the install path to <path>
   -c cwd   Use an alternate current directory for the install
   -f file  Use an alternative XML file (default setup.data/setup.xml)
   -n       Force the text-only user interface
   -o opt   Enable the option named "opt" from the XML file. Also enables non
            interactive operation. Can be used multiple times.
   -p pref  Specify a path prefix in the installation media.
   -v n     Set verbosity level to n. Available values :
            0: Debug  1: Quiet  2: Normal 3: Warnings 4: Fatal
   -V       Print the version of the setup programme and exit
krystian@Krystian:~/Desktop$ 
Pracuję nad tym, czy coś mogę z parametrami zdziałać, nie widzę za bardzo wypakowanych plików instalatora (a rozumiem, o co chodziło, czasem wypakowywałem tak instalatory).

Natomiast na używanie instalatora z parametrem target, mam taki błąd:

shift: 275: can't shift that many
Średnio mogę na to coś wygooglać (jeśli chodzi o przeskoczenie takiego błędu, ale może nie kopałem tak głęboko).

Na szczęście Wupra dorzucał osobną płytkę ze stricte Linuksowymi wersjami pakietu. Binarki gier spakowane są w archiwach. Planowałem zainstalować UT 1999 - wypakowanie wszystkich archiwów jeden po drugim (tylko jednej gry, gdyż każda gra to XY paczek z archiwami) z płytki do docelowego katalogu przyniosły pożądany efekt (gra działa), jednak "instalacja" ręczna takiej gry zajmuje dłuższą chwilę, a instalator nie działa. Na forum Wupra widziałem zaktualizowane wersje instalatorów, jednak forum padło jakiś czas temu, także nie sposób się do nich dokopać.
Adamus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04

Post autor: Adamus »

Jusko tutaj masz link do serwera wupra z update i demami.

http://updates.wupra.com/

Mam też od nich Unreala więc sprawdzę i odpiszę czy u mnie działa instalator.

Niestety ja też należę do "szczęśliwców" którzy kupili, zapłacili i... nadal czekają na gry. :evil:
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

Sprawdzę w swoim czasie - niestety chwilowo Linux musiał wyparować z dysku (rozłożyły mi aktualizacje akcelerację 3D na otwartych sterach) :) Dzięki za link.

ps: polecam napisać do właściciela - z tego co wiem, sklep istnieje nadal.
Adamus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04

Post autor: Adamus »

Mój instalator działa bez problemu.
Distro to PCLinuxOS (x86) edycja KDE 4.6.4 (kernel: 2.6.38.8-pclos1.pae.bfs; nVidia GF9600GT; stery: 275.09.07).
W wolnej chili sprawdzę na Ubuntu 11.04 64bit.

Co do Wupra to wiem, że działa pomimo iż forum "leży" nadal. Pisałem, piszę - pożyjemy zobaczymy. Swoją drogą szkoda bo jak dla mnie to było super rozwiązanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”