Nowy wygląd facebooka

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
roslinek
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Nowy wygląd facebooka

Post autor: roslinek »

http://www.facebook.com/about/timeline

Jeśli ma to tak wyglądać to przenoszę się na "google plus" i będę karmić korporację. :/ Google jest przynajmniej jakieś takie bardziej profesjonalne. Bo na fejsie robi się gorzej niż na takiej fotce czy NK. Myślicie, że "Fejs" tym strzeli sobie w stopę? Czy to umówiony podział rynku? Google starsi, mniej otwarci, a fejs: ludzie "mlodego pokolenia"?
mrrocker
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Brak
Kontakt:

Re: Nowy wygląd facebooka

Post autor: mrrocker »

Większość ludzi się przyzwyczai. Wszystko to jest proste, po chwili korzystania przeciętny użytkownik będzie wiedział co i jak. Przez to z Facebooka odejdą tylko garstka ludzi. Facebook jest teraz modny i nic nie zapowiada się, żeby się to nagle zmieniło. Interfejs był długo projektowany przez dobrych projetantów(podejrzewam).
Google jakąś część rynku na pewno przejmie, przydałyby się jakieś rewolucyjne(i opatentowane) funkcjonalności, których nie będzie na Facebooku. Chociaż może wystarczyć dobra reklama.
Tak według mnie.
Awatar użytkownika
lolq
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Re: Nowy wygląd facebooka

Post autor: lolq »

ja będę rozkręcał swój portal i mam takie rewolucyjne i wizjonerskie pomysły, których nawet FB nie ma i pewnie jeszcze długo nie będzie miał, póki co d pomocy się zgłosiło kilka osób, ale tu potrzeba całego sztabu programistów i projektantów :P
G+ nie będzie na pewno jakąś konkurencją dla fb bo to tylko dodatek do flagowego produktu czyli wyszukiwarki, w dodatku jest raczej mało intuicyjne w obsłudze
Polskie serwisy (nk, fotka, epuls, grono) umierają bo stoją w miejscu, no cóż...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”