Witame X t 7 3 pisze: Poniżej chciałem pokazać, jak wygląda wskazany przeze mnie błąd sterownika rts5139 w kernelu 3.2.x ... tu pod wersją remixu 11.10 Kolegi luk1don. Problem ten pojawi się na wszystkich maszynach posiadających czytnik kart Realtek RTS 5139. Wybaczcie, jakość - pomimo, że robiłem to SGS II jakość jest średnia ... ale przynajmniej coś widać. Nie mogłem już zrobić zrzutu ekranu w standardowy sposób, bo cały usb-storage był wywalony i już nic ze sticka USB na którym miałem wersje live remiksu nie dało się odczytać ze względu na w/w.
usb-storage crash 1
usb-storage crash 2
To jest właśnie przyczyna dla której nie stosuje na razie modułu rts5139 i m.in. jedna z przyczyn dla której jescze nie przeszedłem na kernel 3.2.x.
Mówisz o błędzie, który zaczyna się już od typu "ehci_hcd HC died fatal error" itd.?
Skąd pewność, że to wina modułu rts5139? Trzeba to zgłosić, ale trzeba mieć dokładny debug. Jakbyś mógł podać mi jakoś zawartość kern.log... Widzę tam błędy squashfs, jakby obraz źle nagrany czy usb - ale to wynik poprzedniego...