Znikający, nie uruchamiający się bluefish.
- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Znikający, nie uruchamiający się bluefish.
Witam,
od kilku dni nagle nie mogę uruchomić bluefish'a. Jest ikona na panelu, po kliknięciu w nią, przez kilka sekund widzę na pasku że się uruchamia i nagle znika. A program pozostaje nieuruchomiony. I tak dalej. Ile razy bym tego nie robił, efekt jest ten sam. Nie mam otwartego bluefish'a. Zbiegło się to z reinstalacją LAMP'a.
Będę wdzięczny, że jakieś sugestie.
pozdrawiam
od kilku dni nagle nie mogę uruchomić bluefish'a. Jest ikona na panelu, po kliknięciu w nią, przez kilka sekund widzę na pasku że się uruchamia i nagle znika. A program pozostaje nieuruchomiony. I tak dalej. Ile razy bym tego nie robił, efekt jest ten sam. Nie mam otwartego bluefish'a. Zbiegło się to z reinstalacją LAMP'a.
Będę wdzięczny, że jakieś sugestie.
pozdrawiam
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 17.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Znikający, nie uruchamiający się bluefish.
Jedyną sugestią, jaka przyszła mi do głowy jest uruchomienie bluefisha w terminalu i pokazanie nam co on tam ciekawego wyświetla.
- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
oto wynik:
Kod: Zaznacz cały
(bluefish:2829): GLib-ERROR **: /build/buildd/glib2.0-2.40.2/./glib/gmem.c:103: failed to allocate 18446744073689408482 bytes
Pułapka debuggera/breakpoint (core dumped)
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, 20:25 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj Code.
Powód: Używaj Code.
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 17.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Że ile RAMy on chce alokować?
Używałeś go już wcześniej na tym komputerze, na tej instalacji? Jeśli tak, to jak bardzo zależy ci na ustawieniach, które pozmieniałeś? Zmień nazwę katalogu ~/.bluefish i spróbuj go uruchomić.

- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
Używałem i używam, bo jest to mój warsztat pracy. Podobnie jak system i laptop od ponad roku. A to co się dzieje teraz, stało się nagle. Nic nie zmieniałem w ustawieniach. Ale ... obecnie sytuacja się nieco zmieniła, gdyż bluefish uruchamia się !!! Nie wiem dlaczego tak się stało. Nic nie robiłem. Jedynie po raz ileśtamdziesiąty usunąłem i ponownie zainstalowałem. Co prawda nie chce np działać na pełnym ekranie, zamyka się przy próbach zmiany ustawień. Ale działa. Przynajmniej na razie.
pozdrawiam
ps
nie tylko ja miałem i mam ten problem. Znalazłem w sieci kilkanaście podobnych zapytań odnośnie bluefish'a. I też właśnie z ostatniego okresu.

pozdrawiam
ps
nie tylko ja miałem i mam ten problem. Znalazłem w sieci kilkanaście podobnych zapytań odnośnie bluefish'a. I też właśnie z ostatniego okresu.