[SLOVED]Drukarka drukuje na niebiesko
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
[SLOVED]Drukarka drukuje na niebiesko
Witam.
Mój problem polega na tym iż drukarka (hp 3325) drukuje zamiast czarnego niebieski.
Na win xp i mac os drukuje poprawnie. Na czarno zaczyna drukować tylko w greyscale mode, ale to trochę nie praktyczne.
Próbowałem już usunąć drukarkę i dodać na nowo, drukować z narzędziami ze strony hp, używając Live CD i ciągle nic, powoli zaczyna mnie irytować ten problem. Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o pomoc.
PS. Jak będę miał okazję to spróbuje podłączyć inna drukarkę HP lub innej marki i zobaczyć czy będzie drukować na niebiesko.
Mój problem polega na tym iż drukarka (hp 3325) drukuje zamiast czarnego niebieski.
Na win xp i mac os drukuje poprawnie. Na czarno zaczyna drukować tylko w greyscale mode, ale to trochę nie praktyczne.
Próbowałem już usunąć drukarkę i dodać na nowo, drukować z narzędziami ze strony hp, używając Live CD i ciągle nic, powoli zaczyna mnie irytować ten problem. Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o pomoc.
PS. Jak będę miał okazję to spróbuje podłączyć inna drukarkę HP lub innej marki i zobaczyć czy będzie drukować na niebiesko.
Acer 5620Z | Intel Dual Core T2390 1,86GHz | Goodram 2048Mb DDR2 | Hitachi 160Gb | Intel GMA X3100 | Ubuntu 9.04/Win XP Pro
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Odp: Drukarka drukuje na niebiesko
a robiłeś może wydruk kontrolny? może coś w opcjach jest źle w czym skanujesz w xsane czy proste skanowanie?
- Heos
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Xfce
Masz problem z kolorowym tusze, albo się kończy albo zabrudzony styk albo uszkodzony.
jeżeli chcesz aby używał pojemnika z czarnym tuszem możesz to wybrać w ustawieniach drukowania każdego programu lub ustawieniach globalnych drukarki
System->Administracja->Drukowanie
jeżeli chcesz aby używał pojemnika z czarnym tuszem możesz to wybrać w ustawieniach drukowania każdego programu lub ustawieniach globalnych drukarki
System->Administracja->Drukowanie
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
-
- Piegowaty Guziec
Czyli drukarka uzyskuje czarny przez mieszanie? Czy co? Tym bardziej że na innych systemach drukowała bez problemu.Heos pisze:Masz problem z kolorowym tusze, albo się kończy albo zabrudzony styk albo uszkodzony.
PS. Wyciągnąłem kolorowy tusz i drukowałem na czarno i pusta karta wyjechała.
Acer 5620Z | Intel Dual Core T2390 1,86GHz | Goodram 2048Mb DDR2 | Hitachi 160Gb | Intel GMA X3100 | Ubuntu 9.04/Win XP Pro
- karmelek
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Jak dla mnie wygląda to na brak tuszu czarnego i drukarka próbuje sobie jakoś 'radzić'.
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
inny OS=debian lenny
-
- Piegowaty Guziec
Tusz ma bo w grayscale mode drukuje bez problemu czarny.karmelek pisze:Jak dla mnie wygląda to na brak tuszu czarnego i drukarka próbuje sobie jakoś 'radzić'.
- karmelek
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Osobiście próbowałbym dodać ją na nowo, może z innym plikiem/wersją sterownika.
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
inny OS=debian lenny
inny OS=debian lenny
-
- Piegowaty Guziec
Chyba jest jakiś postęp
Zmieniłem w globalnych opcjach drukarki na inna opcje wydruku (color,black + color cartridge) i jest czarny ale nie ma koloru 

- Heos
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Xfce
Czyli tak jak mówiłem, domyślnie drukarka "miesza" kolorowy z czarnym. Dla tego drukował Ci na niebiesko, wniosek jest jeden - nie masz kolorowego tuszu, / zabrudzone styki.
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
-
- Piegowaty Guziec
Wydaje mi się że raczej już jest koniec kolorowego spróbuje jeszcze na innym kompie coś z niej wydrukować w kolorze i zobaczę czy drukuje na kolorowo.
EDIT: Na 99% skończył się tusz, możliwe też że styki maja dosyć. Teraz pozostaje tylko wymienić tusz i uznać temat za rozwiązany.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
EDIT: Na 99% skończył się tusz, możliwe też że styki maja dosyć. Teraz pozostaje tylko wymienić tusz i uznać temat za rozwiązany.
Dziękuję wszystkim za pomoc.