Mam problem z przyciskiem "Odblokuj" w Usługach (System->Administracja->Usługi). Kiedy go wcisnę następuje całkowite zawieszenie się okienka i dopiero po jakiś 30s wywala błąd "Nastąpił nieoczekiwany błąd". Wpisałem zatem w konsoli "services-admin" i wypluło coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
deallas@private-laptop:~$ services-admin
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkTreeView::odd-row-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x9e03750)" of type `GString'
** (services-admin:27478): CRITICAL **: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Myślałem że jak wejde przez sudo to jakoś omine tego buga. A tu lipa

Dodatkowo do logowania się/uwierzytelniania np przy poleceniach sudo używam czytnika linii papilarnych. Czytnik wraz z programem w 100% działają i zamiast wpisywania w konsoli hasła po prostu przejadę palcem i gra. Ale wracając do problemu, po wciśnięciu tego niefortunnego przycisku "odblokuj" cały mechanizm z czytnikiem linii papilarnych resetuje się i muszę wpisywać hasło:(
Taki sam błąd wywala w ustawieniach użytkowników oraz we wszystkim innym gdzie ten button występuje. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem??
P.S Ustawieniach użytkowników doszukałem się małego błędu ortograficznego

Na przyszłość wie ktoś może gdzie takie coś zgłosić bo nie mogę patrzeć jak ktoś tak kaleczy język. To tak jakby ktoś napisał Uć, czeba itd
pozdro